Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Γεροβασίλη -Ταλίν: Παρουσίασε τις θέσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Γεροβασίλη -Ταλίν: Παρουσίασε τις θέσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, συμμετείχε στη 2η Υπουργική Σύνοδο της Περιφερειακής Συνεργασίας με τις Ανατολικές Χώρες, στις 5 Οκτωβρίου 2017, καθώς και στην Υπουργική Σύνοδο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στις 6 Οκτωβρίου 2017, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

“Οι Υπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που είναι αρμόδιοι για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και οι εκπρόσωποι των χωρών εταίρων της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (ΑΕΣ) (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία) συναντήθηκαν στο Ταλίν της Εσθονίας, για να επαναβεβαιώσουν την κοινή τους δέσμευση για την μετάβαση στη ψηφιακή διακυβέρνηση και τη ψηφιακή οικονομία, αλλά και να υπογραμμίσουν τη σημασία της για την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία ανάπτυξης και απασχόλησης.

Στις δύο υπουργικές συνόδους, οι οποίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, η κ. Γεροβασίλη παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης στην ΕΕ, καθώς και σε θέματα διασυνοριακών σχέσεων με άξονα την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Γεωργία πάνω σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στις πολιτικές του Υπουργείου στους τομείς προτεραιότητας που αφορούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη διαφάνεια στον δημόσιο τομέα.

Η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε τον σχεδιασμό και τα βήματα υλοποίησης των δράσεων που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ανασυγκρότηση του Δημοσίου με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Επανέλαβε δε ότι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση του παρεχόμενου διοικητικού έργου αποτελεί ουσιαστικά ένα ζήτημα δημοκρατίας.

Οι υπουργικές συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή κοινής διακήρυξης, σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχουσες χώρες δεσμεύονται να εστιάσουν από κοινού σε έξι άξονες προτεραιότητας. Στην ίδια διακήρυξη επαναδιατυπώνεται το κοινό όραμα για μια ενιαία Ψηφιακή Κοινότητα, στην οποία τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας θα μπορούσαν να επεκταθούν και στις χώρες εταίρους της ΑΕΣ και ενδεχομένως σε τρίτες χώρες με τις οποίες γειτνιάζει η ΕΕ. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η εμβάθυνση της συνεργασίας των συμμετεχουσών χωρών”.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

KEA: Την επόμενη Παρασκευή η πληρωμή σε 293.000 δικαιούχους -Η διαδικασία

Tην Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *