Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super …

Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super …

Νέες αποκαλύψεις έχουμε από τη Συρία σχετικά με την κατάρριψη του συριακού Su-22 από μαχητικό F / A-18E Super Hornet του Αμερικανικού Ναυτικού από την 8η Πτέρυγα που επιχειρούσε από το αεροπλανοφόρο George H. Bush (CVN77). Οι πρώτες αναφορές που είχαμε κάνει στο άρθρο μας Τι συνέβη στην αερομαχία του ηρωικού Su-22 με το F/A-18 επιβεβαιώθηκαν πλήρως και μάλιστα από αμερικανικά ΜΜΕ!

Οπως είπαμε το F / A-18E Super Hornet του USN αναγκάστηκε να ρίξει 2 πυραύλους αέρος-αέρος από απόσταση 6 μιλίων καθώς ο πρώτος αστόχησε.

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά τι έγινε,

Σύμφωνα με αποκάλυψη του ίδιου του του CNN, τα μαχητικά αεροσκάφη F / A-18E Super Hornet του USN, που απονηώθηκαν όπως είπαμε από το αεροπλανοφόρο USS George H.W.Bush ήταν τελικά δύο!

Αυτά πλησίασαν το συριακό μαχητικό Su-22 που εκτελούσε βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Τα 2 F / A-18E Super Hornet προχώρησαν στην άμεση εμπλοκή με το Su-22 με το ένα εξ αυτών να πυροδοτεί πύραυλο αέρος -αέρος ΑΙΜ-9 Sidewinder με κεφαλή υπέρυθρης αναζήτησης!

Ομως ο ηρωικός και έμπειρος πιλότος του σοβιετικού(!) Su-22 κατάφερε να αποφύγει το προηγμένο βλήμα του USN.

Και το φιάσκο για τις ΗΠΑ μεγαλώνει καθώς ακόμη δεν μπορούν να εξηγήσουν πως ένας πιλότος ενός Su-22 απέφυγε τον ΑΙΜ-9 Sidewinder ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για τα ρωσικά μαχητικά γενιάς Su-27 και μετά ενώ θεωρείται ο πλέον προηγμένος πύραυλος.

Συριακές πηγές αναφέρουν πως ο πιλότος του Su-22 είδε έγκαιρα την εκτόξευση του πυραύλου και προχώρησε σε έναν ακραίο ελιγμό αποφυγής παράλληλα με άφεση θερμοβολίδων.

Να σημειωθεί ότι ο ΑΙΜ-9 Sidewinder διαθέτει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά αντίστασης στις θερμοβολίδες!

Στην συνέχεια, ο ίδιος ο πιλότος του F / A-18E Super Hornet προχώρησε σε εκτόξευση πυραύλου αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AMRAAM, που είναι βλήμα ενεργής καθοδήγησης ραντάρ.

Ο πύραυλος κατέρριψε το συριακό αεροσκάφος βρίσκοντας το από πίσω με τον πιλότο να διαφεύγει κάνοντας χρήση του εκτοξευόμενου καθίσματος.

Φανταστείτε οι πιλότοι της Συρίας να είχαν ήδη τα νέα MiG-29…

Σύμφωνα με τις πηγές μας, το Su-22M4 ήταν φορτωμένο με έξι βόμβες OFAB 250-270.

Ο ηρωικός πιλότος ο οποίος έχει πλέον γράψει ιστορία είναι ο Ali Fahd και η αποστολή του ήταν να βομβαρδίσει μαχητές και οχήματα του ISIS που μετακινούταν από την Rusafah στα προάστια της Ράκκα προς την Sukhnah στο προάστιο της Homs και Oqerbat στην ανατολική Hama.

Το Su-22 δεν διαθέτει IRUV Warning Sensor.

Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super Hornet του USN οδηγώντας την «Υπερδύναμη» σε νέο φιάσκο - Εικόνα0

Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super Hornet του USN οδηγώντας την «Υπερδύναμη» σε νέο φιάσκο - Εικόνα1

Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super Hornet του USN οδηγώντας την «Υπερδύναμη» σε νέο φιάσκο - Εικόνα2

Εγραψε χρυσή σελίδα στη στρατιωτική ιστορία η Συρία: Πώς ο ήρωας πιλότος ενός σοβιετικού Su-22 αναμετρήθηκε με δύο F / A-18E Super Hornet του USN οδηγώντας την «Υπερδύναμη» σε νέο φιάσκο - Εικόνα3

pentapostagma.gr

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

Ενεργή από τις 27 μέχρι και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *