888 ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Άφησαν τις Navtex κι έπιασαν τις Notam (ΧΑΡΤΗΣ) !!! | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Άφησαν τις Navtex κι έπιασαν τις Notam (ΧΑΡΤΗΣ) !!!

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Άφησαν τις Navtex κι έπιασαν τις Notam (ΧΑΡΤΗΣ) !!!

Καμία ειδοποίηση προς ναυλωμένους (Navtex) για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εντός της περιοχής ελέγχου έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν βρίσκεται σε ισχύ σήμερα, μετά από τις διαδοχικές τέτοιες ειδοποιήσεις για καθημερινές ασκήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, καταγράφεται «βομβαρδισμός» από ΝΟΤΑΜ με τέσσερεις ειδοποιήσεις προς αεροναυτιλωμένους που εκδόθηκαν διαδοχικά αλλά σχεδόν ταυτόχρονα, με τις οποίες «δεσμεύονται» παράτυπα, για διάφορες μέρες το επόμενο διάστημα περιοχές του FIR Λευκωσίας, βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου για στρατιωτικές ασκήσεις.

Συγκεκριμένα, με την «Νόταμ» N0097/17 (αρ. 1 στον χάρτη) «δεσμεύεται» περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου μέχρι σχεδόν τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών σε υψόμετρο μέχρι και 10.000 πόδια, για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, στις 18 Μαΐου.

Με την «Νόταμ» N0096/17 (Αρ. 3 στον χάρτη), δεσμεύεται επίσης περιοχή εντός FIR Λευκωσίας, η οποία αναφέρεται ως «ERCAN ADVISORY AIRSPACE», για ασκήσεις «έρευνας και διάσωσης» της Τουρκικές Πολεμικής Αεροπορίας, σε υψόμετρο πτήσεων μεταξύ 10.000 – 15.000 ποδών, που θα διαρκέσουν πέντε μέρες – συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου.

Με τρίτη «Νόταμ», την N0095/17 – η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεσμεύει περιοχή επίσης εντός του FIR Λευκωσίας (με αρ. 2 στον χάρτη) για ασκήσεις «έρευνας και διάσωσης» χωρίς πυρά, και «απαγορεύουν» τις πτήσεις αεροσκαφών σε ύψος μεταξύ 16.000 και 28.000 ποδών, επίσης για την περίοδο 24 έως 29 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή και τα υψόμετρα επηρεάζουν σημαντικά την αεροπορική κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή του FIR Λευκωσίας αφού αφορούν περιοχές σημαντικού αριθμού πτήσεων από Μέση Ανατολή και Αφρική προς Ευρώπη.

Τέλος, επίσης από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, με παράτυπη «Νοταμ» N0094/17« δέσμευσε» περιοχή του FIR Λευκωσίας, (με αρ. 4 στον χάρτη), με «απαγόρευση» πτήσεων σε υψόμετρο από 10.000 έως 20.000 πόδια.

Με αρ. 5 στον χάρτη η παράνομη «δέσμευση» με Navtex για το Barbaros και με αρ.6 η περιοχή δέσμευσης με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας για τρισδιάστατα σεισμογραφικά με το Ramform Hyperion.

hellasforce.com Για τα άρθρα που φιλοξενούνται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Νεκρός 24χρονος σε τροχαίο στο Ρέθυμνο

Μια ακόμη τραγωδία στην Κρήτη σημειώθηκε τα ξημερώματα. Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *