Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Η Μόνιμη εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσε την ΕΕ να μην άρει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Η Μόνιμη εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσε την ΕΕ να μην άρει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

© AP Photo / Richard Drew Η Μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley. Φωτογραφία αρχείου
Ηνωμένα Έθνη, 9 Μαΐου — RIA Novosti, Όλγα Denisova. Η μόνιμος αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Nikki Haley είπε στην στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της παγκόσμιας οργάνωσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Η Ουκρανία είναι ένας άλλος τομέας όπου έχουμε εργαστεί μαζί αποτελεσματικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο φέρνοντας τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ πρέπει να παραμείνουν ενωμένες στην πρόθεση τους να κρατήσουν τις κυρώσεις σε ισχύ, ενώ η Μόσχα δεν θα σέβεται πλήρως τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ,» είπε σε μια συνάντηση την Τρίτη.

Στην πρώτη ομιλία της στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ στις 3 Φεβρουαρίου (η Haley έγινε επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017) αυτή καταδίκασε τις «επιθετικές ενέργειες» από τη Ρωσία στην Ουκρανία και δήλωσε ότι οι κυρώσεις που σχετίζονται με την Κριμαία από τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ισχύ, «εφ ‘ όσον Ρωσία δεν επιστρέφει τον έλεγχο της χερσονήσου.

Η Κριμαία έγινε Ρωσική περιοχή μετά από το δημοψήφισμα του Μαρτίου το έτος 2014 στο οποίο οι ψηφοφόροι από τη Δημοκρατία της Κριμαίας με 96.77% και 95,6% οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης ήταν υπέρ της ένταξης στην Ρωσική Ομοσπονδία. Οι αρχές της Κριμαίας πραγματοποίησαν ένα δημοψήφισμα μετά από ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014. Η Ουκρανία εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Κριμαία είναι προσωρινά κατεχόμενο έδαφος.
Η Ρωσική ηγεσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας με δημοκρατικά μέσα, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ψήφισαν για την επανένωση με τη Ρωσίας. Με τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το ζήτημα της Κριμαίας» έχει κλείσει οριστικά.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Εφυγε από τη ζωή ο Αλαν Μπιν -Ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη

Ο αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, έφυγε χθες από τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *