888 Ιράκ: Θα σταματήσει να συναλλάσσεται σε δολάρια με το Ιράν λόγω κυρώσεων | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράκ: Θα σταματήσει να συναλλάσσεται σε δολάρια με το Ιράν λόγω κυρώσεων

Ιράκ: Θα σταματήσει να συναλλάσσεται σε δολάρια με το Ιράν λόγω κυρώσεων

Η κυβέρνηση του Ιράκ θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν από τις κυρώσεις για το εμπόριο με το Ιράν και θα αναζητήσει μηχανισμούς για να εμποδίσει τη ζημιά που προκαλείται για τα συμφέροντα των πολιτών του Ιράκ.

Το Ιράκ θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί αμερικανικά δολάρια στις οικονομικές συναλλαγές του με το Ιράν μετά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Τεχεράνης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Σαάντ αλ Χαντίθι.

«Οι κυρώσεις θα επηρεάσουν, πρώτα από όλα, τις μεταφορές χρημάτων και τις λειτουργίες των τραπεζών σε αμερικανικό δολάριο. Οι δύο πλευρές δεν θα χρησιμοποιούν δολάρια» δήλωσε ο αλ Χαντίθι, προσθέτοντας ότι αυτό θα οδηγήσει στην μείωση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και επομένως θα επηρεάσει τους καταναλωτές.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Ιράκ θα προσπαθήσει να βρει έναν «νέο μηχανισμό» προκειμένου να στηρίξει τις σχέσεις με το Ιράν.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους να επιλύσει τα προβλήματα που συνδέονται με το ζήτημα, θα αναζητήσει σχετικούς μηχανισμούς για να εξουδετερώσει την επίδραση (των κυρώσεων) στην ιρακινή αγορά και επίσης να εμποδίσει τη ζημιά που προκαλείται στα συμφέροντα των πολιτών του Ιράκ» δήλωσε ο αλ Χαντίθι.

pentapostagma.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Aκροβολίζονται οι Σέρβοι στρατιώτες – Κινητικότητα στα σύνορα με το Κόσοβο – H Mόσχα προειδοποιεί την Πρίστινα: «Ετοιμαστείτε για σύγκρουση»

Άρωμα «πολέμου» στο Κοσυφοπέδιο μετά την ψήφιση του νόμου για την δημιουργία τακτικών ενόπλων δυνάμεων, …