888 Ιταλία: Στο Θεό τα ομόλογα – Στην δίνη της Ρώμης όλη η Ευρώπη | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία: Στο Θεό τα ομόλογα – Στην δίνη της Ρώμης όλη η Ευρώπη

Ιταλία: Στο Θεό τα ομόλογα – Στην δίνη της Ρώμης όλη η Ευρώπη

Η Ιταλία είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης και συμπαρασύρει μαζί της και πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα ιταλικά ομόλογα δέχονται μεγάλες πιέσεις στο Μιλάνο, μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποκλίνει από τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 3,62%, για πρώτη φορά από το 2014 ενώ οι μετοχές έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

O αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία επιθυμεί να αλλάξει την ΕΕ και όχι να βλάψει το ευρώ.

O κυβερνητικός εταίρος του Luigi Di Maio βλέπει ενορχηστρωμένο σχέδιο πτώσης της ιταλικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, προέβλεψε ότι «σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει». Αναφερόμενος στο καυτό ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού ο ιταλός υπουργός είπε πως «ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα άρεσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β και δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

pentapostagma.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Έστειλαν βόμβα στον Τζορτζ Σόρος!

Συναγερμός σήμανε στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος στο Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης όταν βρέθηκε στο …