888 ΚΕΔΕ: Επίσπευση των 25.000 προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΕΔΕ: Επίσπευση των 25.000 προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους

ΚΕΔΕ: Επίσπευση των 25.000 προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους

Την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών έναρξης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2018 σε 274 Δήμους, καθώς πλησιάζει η έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν, ζητεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του Γ.Γ. Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων Χ. Φλώρο.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «τα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιούνται στους Δήμους της χώρας είναι εξαιρετικά χρήσιμα, αποτελεσματικά και αναγκαία για τις τοπικές μας κοινωνίες και προσθέτει ότι:

«Στο πλαίσιο της επικείμενης προκήρυξης του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας για το τρέχον έτος στους 274 Δήμους της χώρας, όπως μας γνωστοποιήσατε με έγγραφό σας, σας αποστείλαμε απαντητική επιστολή επισυνάπτοντας και την σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. , σχετ. υπ’ αριθμ. 202/14.3.2018, στην οποία διατυπώσαμε τις παρατηρήσεις μας, ζητώντας πρωτίστως την έγκαιρη έναρξη των προγραμμάτων».

Οι απασχολούμενοι μέσω του προγράμματος το 2018 αναμένεται να ανέλθουν στις 25.000.

Να σημειωθεί ότι με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. της η ΚΕΔΕ ζητεί μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

• Αύξηση του χρονικού διαστήματος υλοποίησης του Προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας σε 12 μήνες
• Να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προσλαμβάνουν το προσωπικό διαδοχικά, εντός του χρονικού πλαισίου υλοποίησης του Προγράμματος
• Να προβλέπεται η αμοιβαία ανταλλαγή των ωφελουμένων από δήμο σε δήμο
• Να προβλεφθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης των παρεχόμενων Κοινωφελή Εργασίας στους δήμους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως εναλλακτική μορφή έκτισης ποινής.

Με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. η ΚΕΔΕ ζητεί να συμπεριληφθούν στους επιβλέποντες φορείς και οι Σύνδεσμοι των ΟΤΑ, που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου. Τέλος προτείνεται η πλήρωση των θέσεων, σε περίπτωση που ένας δήμος δεν καλύψει συγκεκριμένες ειδικότητες, να γίνεται από ένα ποσοστό 10% από την ειδικότητα γενικών καθηκόντων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ-Δημόσιο: Η κατανομή 5.500 προσλήψεων σε δέκα υπουργεία-Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Προ των πυλών βρίσκεται η δημοσιοποίηση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους, οι οποίοι θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *