888 Κοινωνικό μέρισμα: «Πληρώνει» για 1,3 εκατ. αιτήσεις, από βδομάδα η επανυποβολή | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κοινωνικό μέρισμα: «Πληρώνει» για 1,3 εκατ. αιτήσεις, από βδομάδα η επανυποβολή

Κοινωνικό μέρισμα: «Πληρώνει» για 1,3 εκατ. αιτήσεις, από βδομάδα η επανυποβολή

«Αγώνα δρόμου» πραγματοποιεί το οικονομικό επιτελείο, ώστε να ετοιμάσει έγκαιρα την απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για να τεθεί εκ νέου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, για ειδικές κατηγορίες πολιτών

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα προκύψουν τουλάχιστον άλλες 50 – 55.000 αιτήσεις που θα εγκριθούν και για τις οποίες θα απαιτηθεί πρόσθετη καταβολή, πέραν αυτής που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, όταν και «κλείδωσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν εγκριθεί πάνω από 1,3 εκατ. αιτήσεις, με συνέπεια το κοινωνικό μέρισμα που θα χορηγηθεί να υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ ή τα 550 ευρώ κατά μέσο όρο. Στις εγκεκριμένες αιτήσεις υπήρξαν και περίπου 90.000 οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αυτόματα, μιας και αφορούσαν ηλικιωμένους άνω των 70 ετών. Συνολικά το κοινωνικό μέρισμα θα έχει έως 3,2 εκατ ωφελούμενους.

 

Η διαδικασία της συμπληρωματικής επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διατηρηθεί εν ισχύ έως το τέλος του έτους. Ο λόγος που επιλέχθηκε η λύση της επαναλειτουργίας, είναι επειδή διαπιστώθηκε πως μια μερίδα αιτήσεων έχουν πιθανότητα να εγκριθούν, απλώς δεν υπήρχε, σε πρώτη φάση, ο χρόνος για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων και να ξεπεραστούν ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι, παρά το γεγονός ότι είναι κλειστή η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορούν να μεταβαίνουν στα ΚΕΠ για να τακτοποιήσουν τυχόν λάθη με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Πρόκειται κυρίως για πολίτες στους οποίους από λάθος, δεν αντιστοιχίζεται ο ΑΜΚΑ με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.

Επίσης εντοπίστηκαν περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2016 συμπεριέλαβαν τα έξοδα για τα φροντιστήρια σε λάθος κωδικό. Το συνηθέστερο λάθος είναι η συγκεκριμένη δαπάνη να έχει ενταχθεί στον κωδικό των ιδιωτικών σχολείων. Έτσι η αίτησή τους για κοινωνικό μέρισμα απορρίπτεται. Παράλληλα, υπάρχουν ΑμεΑ στους οποίους από λάθος του ΕΦΚΑ δεν μπορεί να βρεθεί ότι διαθέτουν τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης που απαιτείται (ένας μήνας) για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα. Στην ίδια κατηγορία έχουν εντοπιστεί και αρκετοί ανασφάλιστοι υπερήλικες με ανάλογο πρόβλημα

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Οι 9+1 αλλαγές στο ΚΕΑ: Εξάμηνο σταθερό επίδομα, η παραχώρηση κατοικίας και το νέο έντυπο συναίνεσης

ΚΕΑ: Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές τίθενται σε ισχύ από την 1η Νοέμβρη για το Κοινωνικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *