888 ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…!!! Μετά την κατάρρευση συνομιλιών τουρκιας ΗΠΑ, Ο Τραμπ υπογράφει το ΤΕΛΟΣ των F-35 για την τουρκία και F-22 RAPTOΡ προσγειώνονται στη Λάρισα…!!! | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…!!! Μετά την κατάρρευση συνομιλιών τουρκιας ΗΠΑ, Ο Τραμπ υπογράφει το ΤΕΛΟΣ των F-35 για την τουρκία και F-22 RAPTOΡ προσγειώνονται στη Λάρισα…!!!

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…!!! Μετά την κατάρρευση συνομιλιών τουρκιας ΗΠΑ, Ο Τραμπ υπογράφει το ΤΕΛΟΣ των F-35 για την τουρκία και F-22 RAPTOΡ προσγειώνονται στη Λάρισα…!!!

Tη στιγμή που στην Ουάσινγκτον απέτυχαν οι συνομιλίες μεταξύ της αμερικανικής και τουρκικής αντιπροσωπείας, μια κίνηση των ΗΠΑ δείχνει πως ταχειρότερα έρχονται στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις. Μην ξεχνάμε πως ο Ν.Τραμπ υπογράφει σε λίγα 24ωρα για την μη παράδοση των F-35 στην Τουρκία γεγονός που θα πυροδοτήσει ανεξέλεκτες καταστάσεις.

Αμέσως μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, η USAF στέλνει στην Λάρισα και στην 110 ΠΜ ένα ζεύγος F-22 RAPTOR.

Είναι εμφανές πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για το «λουκέτο” που έχει προαναγγείλει ο Ερντογάν στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Τουρκία και προχωρούν σε περαιτέρω δοκιμές.

Τα αμερικανικά μαχητικά τις τελευταίες ώρες βρίσκονταν στην αεροπορική βάση του Spangdahlem στη Γερμανία από την οποία και θα απογειωθούν με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα για άγνωστο προορισμό.

Τα stealth μαχητικά κατά την παραμονή τους θα αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ και σίγουρα η στάθμευση τους δεν είναι ενταγμένη στο πλαίσιο κάποια άσκησης.

Δεν προσγειώνονται σε οποιαδήποτε άλλαη χώρα αλλά στην Ελλάδα και στην Λάρισα.

Στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης αναμένεται να προσγειωθεί ένα ζεύγος αεροσκαφών F-22 Raptor της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Τα δύο «αόρατα» («χαμηλής παρατηρησιμότητας») αμερικανικά μαχητικά F-22 – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – με συνοδά αεροσκάφη θα αξιοποιήσουν το αεροδρόμιο της Λάρισας, προκειμένου να σταθμεύσουν για λίγες ώρες κατά τη διέλευσή τους και όχι στο πλαίσιο κάποιας άσκησης.

Η εξέλιξη ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία με δεδομένη τη βούληση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επεκτείνει τη «στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της λειτουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως πρόσφατα είχε δηλώσει από τη Λάρισα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πλαίσιο στο οποίο παραχωρήθηκαν υποδομές Μοίρας που πρόσφατα ανέστειλε τη λειτουργία της στην 110 ΠΜ για την εγκατάσταση δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper τα οποία επιχειρούν πλέον από τη Λάρισα, σε απόρρητες αποστολές προς τον Νότο.

Μάλιστα ένα MQ-9 Reaper αξιοποιήθηκε την επομένη της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής, «δίνοντας πληροφορίες» στην ελληνική πλευρά μετά από αίτημα του Υπ. Άμυνας, όπως είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος.

Μέχρι το τέλος του μήνα, ελληνική και αμερικανική πολεμική αεροπορία αναμένεται να ανανεώσουν για 6 ακόμη μήνες τη συμφωνία παραμονής στη Λάρισα των αμερικανικών κατασκοπευτικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως είναι γνωστό, τα MQ-9 Reaper αποτελούν την αιχμή του δόρατος των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ με αφορμή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν καθώς αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα αεροσκάφη σε αποστολές εναέριας επιτήρησης και όχι μόνο.

Η ελληνική πλευρά ελπίζει στην εκτεταμένη αξιοποίηση της 110 Πτέρυγας Μάχης από τις ΗΠΑ και υπό την «ομπρέλα» του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας τις επενδύσεις στην περιοχή.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Στο μικροσκόπιο της Περιφέρειας Αττικής οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις προσπάθειες διασφάλισης των κανόνων υγιεινής στα σχολεία, με 606 υγειονομικούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *