888 Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν συναλλάσσεται στη βάση του συμψηφισμού | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν συναλλάσσεται στη βάση του συμψηφισμού

Κουβέλης: Η Ελλάδα δεν συναλλάσσεται στη βάση του συμψηφισμού

Στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και στον συμψηφισμό που επιχειρεί η τουρκική πλευρά με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αναφέρθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Φώτης Κουβέλης.

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν συναλλασσόμεθα με τον Ερντογάν στο επίπεδο του συμψηφισμού των δυο διαφορετικών περιπτώσεων, της απαράδεκτης κράτησης των δύο στελεχών μας και της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων», κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι κατά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό «είναι ακριβές ότι ήταν η μόνη φορά, παρά το γεγονός ότι έκανε αναφορά στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που δεν συνέδεσε άμεσα τα δύο αυτά θέματα. Η ελπίδα μου, όσο και η διεκδίκηση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «ο Ερντογάν θα συνεχίσει να έχει μια κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις της χώρας του προς την Ελλάδα. Ο Ερντογάν, καθώς η Τουρκία είναι μια χώρα «αναθεωρητική», θα συνεχίσει να διατυπώνει την άποψη ότι υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο και «γκρίζες ζώνες»».

Όσον αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις, εκτίμησε πως «δημιουργείται επί του παρόντος ένα κλίμα το οποίο δεν ήταν το κλίμα των περασμένων μηνών ή και ετών, αλλά όλα αυτά μπορούν να αποκατασταθούν» και επανέλαβε ότι η Ελλάδα «θέλει και τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία».

Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα έφθανε ποτέ στο σημείο να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες, εάν δεν υπήρχαν τα στοιχεία εκείνα τα οποία δικαιολογούν απόλυτα την ενέργειά μας. Η απέλαση των διπλωματών της Ρωσίας, ήταν το αποτέλεσμα ενεργειών που έπραξαν και οι οποίες ήταν εξαιρετικά προσβλητικές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κανένας δεν πίεσε τη χώρα μας ούτε Αμερικανός ούτε οποιοσδήποτε άλλος για να προβούμε στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών», επανέλαβε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «για το θέμα της συμφωνίας με τη FYROM, πίεση από την πλευρά της Ρωσίας προς την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε». Καταληκτικά, υπενθύμισε «ότι η Ρωσία από τον Αύγουστο του 1992 ήταν η χώρα η οποία μαζί που με κάποιες άλλες λίγες χώρες, έσπευσε και ονόμασε τη γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία»».

newsbeast.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

«Κλείδωσε» και την περιφέρεια Κρήτης η ΝΔ

Τον 34χρονο Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη θα υποστηρίξει η ΝΔ για την περιφέρεια Κρήτης. Έτσι, κλείδωσε σήμερα …