Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κούρδοι μαχητές του PKK ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου τύπου Cougar

Κούρδοι μαχητές του PKK ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου τύπου Cougar

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της πτώσης ενός τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε 13 στρατιωτικούς στην περιοχή Σιρνάκ, καθώς οι Κούρδοι μαχητές του PKK ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στις 31 Μαΐου στην περιοχή Σιρνάκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε εκείνη την ημέρα το τουρκικό επιτελείο, το ελικόπτερο κατέπεσε τρία λεπτά μετά την πρόσκρουσή του σε καλώδια που μετέφεραν ηλεκτρικό ρεύμα.

Δύο ημέρες μετά, οι Κούρδοι του PKK ανακοίνωσαν μέσω του διαδικτύου, ότι ευθύνονται για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και τον θάνατο των 13 στρατιωτικών.

Η περιοχή Σιρνάκ αποτελεί πεδίο μάχης μεταξύ των Κούρδων μαχητών και του τουρκικού στρατού, ενώ, αν επιβεβαιωθεί η είδηση, θα επιφέρει νέο κύμα επιθέσεων των κυωβερνητικών δυνάμεων εναντίον κουρδικών θέσεων.

pronews.gr

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Ανοίγουν δρόμο στη νησίδα απέναντι από τα Ίμια

Ανέγερση στρατιωτικού φυλακίου, αποστολή πολεμικού υλικού και στρατιωτών και διάνοιξη… δρόμου μέχρι το ψηλότερο σημείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *