888 Μπακογιάννης για υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων: Το σκέφτομαι | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπακογιάννης για υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων: Το σκέφτομαι

Μπακογιάννης για υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων: Το σκέφτομαι

Με τη λιτή φράση «το σκέφτομαι», απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ερώτηση που του έγινε για το εάν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων. Ωστόσο, όπως τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών», αυτήν τη στιγμή επικεντρώνεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Έχω ακόμα δουλειά να κάνω. Είμαι Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, με έχουν τιμήσει 160 χιλιάδες άνθρωποι με την εμπιστοσύνη τους και οφείλω αυτό να το ανταποδώσω μέχρι τέλους. Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητούν το όνομα μου για τον δήμο Αθηναίων, δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό, το σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι, όμως ξέρω πάρα πολύ καλά πως η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και αυτή είναι μια απόφαση την οποία θα την πάρω τη σωστή στιγμή και προφανώς θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε, όμως, θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω που είναι η δουλειά μου».

Για το εάν μια πιθανή υποψηφιότητά του στον δήμο της πρωτεύουσας θα έχει κομματική σφραγίδα, σημείωσε: «Ο καθένας μας έχει ένα στίγμα, πάντα επιζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία. Πάντα προσπαθώ να χτίζω ομάδες, οι οποίες να υπερβαίνουν κόμματα και ιδεολογίες. Ομάδες οι οποίες να απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και πάντα δίνω μια μάχη να κρατάμε τα κόμματα μακριά από την αυτοδιοίκηση».

«Ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε και αυτά τα λεω με τη γνώση του πως έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι της άποψης ότι μπορεί στις εθνικές εκλογές να ψηφίζουμε διαφορετικά αλλά μπορούμε κάλλιστα στις αυτοδιοικητικές εκλογές να είμαστε μπετόν και αυτό είναι και η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Δεν εκλέγει κανείς κομματάρχη, περιφερειάρχη και δήμαρχο εκλέγει και θα πρέπει αυτό να το θυμόμαστε πάρα πολύ καλά και να μη παρασυρόμαστε», πρόσθεσε σχετικά.

Αναφερόμενος στον Κλεισθένη, επισήμανε ότι «δεν δίνει καμία πραγματική λύση σε κανένα πραγματικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης», υπογραμμίζοντας πως δεν είναι πρόβλημα η διαδικασία εκλογής των αυτοδιοικητικών.

«Μας έχει παγιδεύσει η κυβέρνηση σε μια συζήτηση που δεν τιμά κανέναν μας. Δίνουμε την εντύπωση με τον Κλεισθένη ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την καρέκλα», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «το νομοσχέδιο δεν κάνει βήματα μπροστά και είναι μια χαμένη ευκαιρία».

Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, επισήμανε: «Ένα καλό είχε κάνει ο κ. Σκουρλέτης ότι αποσύνδεσε την αυτοδιοικητική εκλογή από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και η λογική ήταν ότι έτσι πετυχαίνουμε τη λεγόμενη αποπολιτικοποίηση των αυτοδοικητικών εκλογών και της υτοδιοίκησης. Ένα θετικό στοιχείο είχε ο Κλεισθένης και το άλλαξε και αυτό» .

Σχετικά με την πολιτική πόλωση, δήλωσε: «Άμα δείτε τις εμπειρίες όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών που περάσανε από ανάλογες καταστάσεις με τη δική μας και τις συγκρίνετε με τη δικιά μας εμπειρία θα διαπιστώσετε όλοι αυτοί βγήκαν από το μνημόνιο πολύ πιο γρήγορα και βγήκαν με πολύ λιγότερο πόνο. Η διαφορά ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στη δικιά μας είναι ότι αυτοί πετύχαν ένα ελάχιστο συνεννόησης και συνεργασίας εμείς αυτό δεν το κάναμε.

Παραδοθήκαμε στους χειρότερούς μας εαυτούς και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και κάποια στιγμή το πάθημα να γίνει μάθημα. Έχουμε πετύχει το εξής σπρώχνουμε πολλούς Έλληνες, ειδικά τους νέους και τις νέες, μακριά από την πολιτική. Δεν μπορεί όλοι εμείς, από όποια θέση και να έχει ο καθένας είτε είσαι πρόεδρος ενός χωριού είτε είσαι πρωθυπουργός να θεωρούμε ότι μας φτύνουν αλλά όχι δεν μας φτύνουν, βρέχει. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να το πάρουμε διαφορετικά».

newsbeast.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Η Αθήνα απαντά στις απειλές βίας και τις αυθαίρετες ερμηνείες της Τουρκίας

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών …