888 Μπλόκαραν τα τουρκικά ραντάρ ακινητοποιώντας την Αεροπορία… | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Μπλόκαραν τα τουρκικά ραντάρ ακινητοποιώντας την Αεροπορία…

Μπλόκαραν τα τουρκικά ραντάρ ακινητοποιώντας την Αεροπορία…

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιούλιος του 2017, παραμονές της τουρκικής εισβολή στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν στην Συρία και μια απροσδόκητη εξέλιξη σαν προειδοποίηση θορύβησε τους Τούρκους.

Σύμφωνα τότε με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, τον Mehmet Acet, οι Αμερικανοί έκοψαν την επικοινωνία των τουρκικών ραντάρ με τον δορυφόρο με συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του κουρδικού θύλακα Afrin, εν όψει της επικείμενης τουρκικής εισβολής.

Μπλόκαραν τα τουρκικά ραντάρ ακινητοποιώντας την Αεροπορία…

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει τότε την έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα και είχε έρθει αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν στο Akçakale ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει με τίποτα την δημιουργία κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία και τις εντατικές προετοιμασίες των Τούρκων για επικειμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Οι συνέπειες βέβαια αυτής της εξέλιξης ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αλλά σίγουρα φαίνεται καθαρά πως οι Αμερικανοί διαθέτουν αυτή την δυνατότητα γεγονός που έχει κάνει τους Τούρκους πολύ σκεπτικούς από τότε και…πολύ περισσότερο σήμερα που η κρίση με τις ΗΠΑ…

ΠΗΓΗ

pentapostagma.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Γκιουλέν: Αν οι ΗΠΑ δεν νοιάζονται για τη φήμη τους ας με εκδώσουν

Τις πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου ΝBC ότι η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί την έκδοσή του στην …