Ροή Ειδήσεων
Αρχική / VIRAL / Οδηγός για την Σωστή Αποθήκευση του Χαλιού σας

Οδηγός για την Σωστή Αποθήκευση του Χαλιού σας

Έφτασε η στιγμή που χρειάζεται να αποθηκεύσετε χαλιά και μοκέτες, μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα ζεσταίνουν και θα ομορφαίνουν, και πάλι, τις κρύες μέρες και νύχτες. Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σημαντική προϋπόθεση για να μείνουν αναλλοίωτα και προστατευμένα για όσο διάστημα δεν τα χρησιμοποιείτε.

* Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερα άρθρα που αφορούν τα χαλιά, την αποθήκευση και το σωστό πλύσιμό τους!

Γι’ αυτό δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα αποθηκεύσετε σωστά και με ασφάλεια.

Αποθηκεύστε με ασφάλεια τα χαλιά σας με τα παρακάτω βήματα.

Τύλιγμα σε ρολό Αρχικά, φροντίστε να τα καθαρίσετε καλά, χωρίς να παραμείνει και λεκέδων. Στη συνέχεια, και εφόσον είναι εντελώς στεγνό, τυλίξτε σφιχτά το χαλί σας σε ρολό. Απαγορεύεται να το διπλώσετε σε σχήμα πακέτου, γιατί έτσι θα παραμείνουν σημάδια και ίχνη από αυτό το δίπλωμα, ενώ είναι πολύ πιθανό να κοπεί και να καταστραφεί η βάση του χαλιού.

thehomeissue_(carpet)04

Τυλίξτε σφιχτά τα χαλί σας σε ρολό.

Δέσιμο Αφού έχετε τυλίξει σφιχτά σε ρολό το χαλί σας, σταθεροποιήστε το και δέστε το με 3 σπάγκους είτε με χαρτοταινία για μεγαλύτερη ευκολία.

thehomeissue_(carpet)02

Δέστε το χαλί σας με σπάγκο για να μην ξετυλίγεται.

Ειδικές σακούλες Χρησιμοποιήστε ειδικές σακούλες για να το αποθηκεύσετε μέσα σε αυτές. Οι σακούλες αυτές που λειτουργούν αποκλειστικά για αποθήκευση χαλιών έχουν την δυνατότητα να αναπνέουν σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη σακούλα. Γι’ αυτό, αν χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε πλαστική σακούλα για να τυλίξετε μέσα σε αυτή το χαλί σας, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί υγρασία.

thehomeissue_(carpet)03

Αποθηκεύστε τα χαλιά σας μέσα στις ειδικές σακούλες αποθήκευσης χαλιών.

Extra tip: Αν δεν έχετε ειδικές σακούλες χαλιών, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε υφασμάτινες θήκες ή σε ένα παλιό σεντόνι μέσα στο οποίο μπορείτε να τυλίξετε το χαλί. επιτρέπει στο χαλί να αερίζεται, ενώ παράλληλα είναι προστατευμένο. Μην ξεχάσετε, όμως, να δέσετε τις άκρες του σεντονιού για να προφυλάξετε το χαλί από σκόνη και .

Αποθήκευση Αφού το έχετε τυλίξει, τοποθετήστε το οριζόντια και όχι κάθετα. Αν το αποθηκεύσετε κάθετα, οι άκρες του θα τσακίσουν. Αν, πάλι δεν έχετε χώρο, για να το αποθηκεύσετε οριζόντια, μια εναλλακτική θέση είναι ο χώρος πίσω από τον καναπέ του καθιστικού σας. Αν το χαλί σας είναι μικρό, δεν θα φαίνεται καν. Διαφορετικά υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να σας το φυλάξουν μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Δείτε ακόμα:

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Πριν & Μετά: Η Αλλαγή Αυτής της Κουζίνας Είναι Απλά Μαγική

Ακόμα κι αν ενοικιάζετε το διαμέρισμα στο οποίο μένετε αυτή τη στιγμή αυτό δεν σημαίνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *