Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Οργανισμός Λιμένος Πατρών: Στην ευθύνη του Δήμου το υπόστεγο που κατέρρευσε

Οργανισμός Λιμένος Πατρών: Στην ευθύνη του Δήμου το υπόστεγο που κατέρρευσε

«Αποκλειστικός διαχειριστής του χώρου στον οποίο μεταξύ άλλων βρίσκονταν το υπόστεγο που κατέρρευσε, ήταν και παραμένει ο Δήμος Πατρέων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός ανθρώπου από την κατάρρευση οροφής κτιρίου, στην χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Πάτρας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων ανέφερε ότι ο Οργανισμός Λιμένος «φέρει και πλήρως την ευθύνη ασφάλειας του χώρου», κάτι που αντικρούεται από τον ΟΛΠ ΑΕ, λέγοντας με τη σημερινή του ανακοίνωση ότι ο Δήμος είναι αποκλειστικός διαχειριστής του χώρου και ότι «αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είχε μισθώσει τμήμα του υποστέγου σε συγκεκριμένη επιχείρηση, παρέχοντάς της μάλιστα την απαραίτητη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε μεταφερθεί και ετύγχανε στην διαχείρισή του από 01-06-2012, σε εφαρμογή της ως άνω Σύμβασης».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμένου Λιμένος Πατρών ΑΕ:

Ο ΟΛΠΑ ΑΕ εκφράζει την θλίψη του για την τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, κατόπιν της αιφνίδιας κατάρρευσης του υπόστεγου Νο 4 του Βόρειου Λιμένα.

Σύμφωνα με την από 24-01-2012 Σύμβαση προσωρινής παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠΑ ΑΕ και Δήμου Πατρέων, της οποίας η ισχύ έχει αναγνωρισθεί από σειρά δικαστικών αποφάσεων, αποκλειστικός διαχειριστής του χώρου στον οποίο μεταξύ άλλων βρίσκονταν το υπόστεγο που κατέρρευσε, ήταν και παραμένει ο Δήμος Πατρέων. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είχε μισθώσει τμήμα του υποστέγου σε συγκεκριμένη επιχείρηση, παρέχοντάς της μάλιστα την απαραίτητη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε μεταφερθεί και ετύγχανε στην διαχείρισή του από 01-06-2012, σε εφαρμογή της ως άνω Σύμβασης.

Παρά ταύτα, σε ενέργεια σχετικού γραπτού αιτήματος του Δήμου και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, ο ΟΛΠΑ ΑΕ ενήργησε ώστε με την συναίνεση τόσο του εποπτεύοντος Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και του Μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, να αναλάβει ο ίδιος για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων, την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΟΛΠΑ ΑΕ, ενεργοποίησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου, και άμεσα μετά την απόφαση ότι δεν κρίνεται διατηρητέο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( ΚΑΣ ), στο οποίο το είχε παραπέμψει η Εφορία Νεώτερων Μνημείων, δημοπράτησε το έργο και υπέγραψε Σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το ίδιο πρωϊ του συμβάντος, ήτοι στις 04/08/2017.

Ο ΟΛΠΑ ΑΕ συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης να αποδεικνύει έμπρακτα την συμβολή του στα ζητήματα που αφορούν την πόλη, μακριά από ανακοινώσεις που αντιμάχονται την αλήθεια ή αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν το ατυχές συμβάν.

Εκ του ΟΛΠΑ ΑΕ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Προσλήψεις: Η λίστα των 600 θέσεων που «τρέχουν» σε Δημόσιο & ΟΤΑ

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που έχουν ανοίξει σε Δημόσιο, ΟΤΑ την τελευταία εβδομάδα και ανέρχονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *