Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαχριστόπουλος: Η συμφωνία καθυστέρησε γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς μέτρα άνευ όρων

Παπαχριστόπουλος: Η συμφωνία καθυστέρησε γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς μέτρα άνευ όρων

«Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στο τέλος μιας διαδρομής πολύ σκληρής. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα είναι πολύ σημαντικό. Ανοίγει προοπτικές με μια υπερδύναμη. Και οι συναντήσεις που έχει με ηγέτες, δείχνει την υπερπροσπάθεια που κάνει σε μια κρίσιμη καμπή της χώρας» τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, κατά την επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου με τα μέτρα και αντίμετρα, της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος μίλησε ακόμα για ανακρίβειες που ακούγονται, σε ό,τι αφορά τα αντίμετρα που συμφωνήθηκαν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν ακούγεται τίποτα για τα 600 εκατ. που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επίδομα στέγασης και αφορούν πάνω από 600.000 πολίτες ή τα 260 εκατ. ευρώ επίδομα σίτισης τέκνων και τα 300 εκατ. ευρώ επιχορήγηση του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση εργασίας.

«Η απάντηση στην υπερβολή και στην ανακρίβεια είναι ότι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ είναι τα αντίμετρα και αφορούν ευάλωτες ομάδες πολιτών» τόνισε.

«Λάθη κάναμε, γιατί μόνο οι δικτάτορες δεν κάνουν. Μπορεί και να ξανακάνουμε. Δεν είμαστε έμπειροι, το είπαμε και να μας κρίνετε» τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε να διαχειριστεί την χώρα, που ήταν ο αδύναμος κρίκος από τις ατασθαλίες που γίνονταν επί χρόνια», υπογράμμισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ.

«Πολλά λάθη μπορεί να μας καταλογίσατε. Κανείς όμως σε αυτή την κυβέρνηση δεν έβαλε το χέρι του στο μέλι. Πονάμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για αυτά που περνάει ο κόσμος, και τα περνάει γιατί κάποιοι λεηλάτησαν τη χώρα για πολλές δεκαετίες» κατέληξε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Βήμα οριστικής έξοδος από τα μνημόνια η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης

Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, είναι ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς τον στόχο για οριστική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *