Αρχική / ΔΙΑΦΟΡΑ / Παραδοσιακή κρητική συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Παραδοσιακή κρητική συνταγή: Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό χοχλιούς χοντρούς
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ξύδι
1 κουταλιά δενδρολίβανο
αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε εάν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά.

Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό και τους ξαναβράζουμε για 30 λεπτά με λίγο αλάτι.

Βάζουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τους ρίχνουμε μέσα αφού τους σουρώσουμε.

Ρίχνουμε το ξύδι και το δεντρολίβανο με λίγο αλάτι και σε σιγανή φωτιά τους αφήνουμε να ψηθούν.

Σταδιακά τους ανακατεύουμε.

Οι χοχλιοί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν σε βαθιά πιατέλα με όλη τους την σάλτσα.

news.gr Για τα άρθρα που φιλοξενούνται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Nomads: Έχασε η Ζούγκλα και πάει στο συμβούλιο για να βγάλει δύο υποψήφιους!

Οι διάσημοι γλίτωσαν στο τσακ την διπλή ψηφοφορία και παλέψουν αύριο για την ασυλία! Άκρως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *