888 Προανακριτική: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδέχονται παραγραφή και υπαινίσσονται αναρμοδιότητα για Παπαντωνίου | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προανακριτική: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδέχονται παραγραφή και υπαινίσσονται αναρμοδιότητα για Παπαντωνίου

Προανακριτική: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδέχονται παραγραφή και υπαινίσσονται αναρμοδιότητα για Παπαντωνίου

Καταγγελίες από Ανδρέα Λοβέρδο: «Ντρέπεστε να επιστρέψετε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη»

Σε αποδόμηση των βασικών επιχειρημάτων που στηρίχθηκε η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για έρευνα από την Βουλή των εξοπλιστικών συμβάσεων που υπέγραψε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενημερωτικού σημειώματος που συνέγραψαν και οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων, οι οποίοι, λίγες εβδομάδες πριν, έβαζαν την υπογραφή τους στην σχετική πρόταση, η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το αν η Βουλή είναι αρμόδια να ελέγξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα, με το οποίο διαφώνησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή για διαφορετικούς λόγους, αποφασίστηκε «να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας διαφώνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη), εξηγώντας πως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στην Δικαιοσύνη, καθώς το Κοινοβούλιο είναι αναρμόδιο να ερευνήσει εγκλήματα που δεν εντάσσονται στα υπουργικά καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι, και στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η υπόθεση του «ξεπλύματος» εκδικάστηκε από την τακτική Δικαιοσύνη και όχι από ειδικό δικαστήριο.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων πως αναζητούν «φύλλο συκής», προκειμένου να δικαιολογήσουν το προαναγγελθέν φιάσκο. «Ντρέπεστε να επιστρέψετε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Για να δικαιολογήσετε την αποτυχία σας, καθυστερείτε την έρευνα. Η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και πρέπει να επιστρέψετε την υπόθεση στους φυσικούς δικαστές» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Με χειροπέδες στη Γ.Α.Δ.Α. ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Φορώντας χειροπέδες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου έφυγαν από το γραφείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *