888 Σήμερα η Ελλάδα «τράβηξε» οριστικά τους «καρχαρίες» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Νομοτελειακά το χειρότερο σενάριο είναι μπροστά μας | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σήμερα η Ελλάδα «τράβηξε» οριστικά τους «καρχαρίες» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Νομοτελειακά το χειρότερο σενάριο είναι μπροστά μας

Σήμερα η Ελλάδα «τράβηξε» οριστικά τους «καρχαρίες» του Ρ.Τ.Ερντογάν – Νομοτελειακά το χειρότερο σενάριο είναι μπροστά μας

Οταν η Κυβέρνηση της χώρας έχει μπερδέψει την «αποτροπή» με την «αποφυγή πάση θυσία» του πολέμου, όταν καθημερινά ρεζιλεύεται μπροστά στον Ρ.Τ.Ερντογάν, όταν δείχνει τόσο κατώτερη των περιστάσεων, τότε μοιραία έρχεται να λάβει χώρα το χειρότερο σενάριο…

 

Χειρότερο γιατί κανείς από την ΕΕ δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν. Ταυτόχρονα, και στις ΗΠΑ για ένα μήνα δεν θα υπάρχει Υπουργός Εξωτερικών. Πορεύονται με τον υπηρεσιακό με ότι αυτό συνεπάγεται…

 

Η Ελλάδα, αυτή την περίοδο της ιστορίας της, βγάζει αίμα. Αίμα που ελκύει τον «καρχαρία» που λέγεται Ερντογάν.

 

Τι έγινε τις τελευταίες ώρες;

 

Σφαγή στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Υπουργός με τον Αναπληρωτή του και την υπόλοιπη Κυβέρνηση διαφωνούν για το αν έχουμε «ομήρους, «κρατούμενους», «συλληφθέντες» κτλ.

 

Κάποιοι δεν τολμούν να προφέρουν ούτε τη σωστή λέξη μήπως και εξοργιστεί το «θηρίο» ή ανέβει το πολιτικό κόστος.

 

Έπειτα, επιστρέψαμε στους Τούρκους σκάφος και πλήρωμα που είχαν συλληφθεί στην Αστυπάλαια, του δώσαμε 3 δισ και πήραμε «δώρο» 500 πρόσφυγες σε 24 ώρες.

 

Και το σχέδιο εποικισμού συνεχίζεται.

 

Ετσι, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συμφωνίας, ο <<απολογισμός>> εισόδου προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δείχνει ότι περισσότεροι από 500 από αυτούς έφτασαν στα ελληνικά νησιά από την τουρκική ακτή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

 

Η αύξηση των ροών σημειώθηκε ξαφνικά, ύστερα από χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων που παρά την καλοκαιρία οι αφίξεις ήταν ελάχιστες έως μηδενικές, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι είναι φανερό πως η Τουρκία ελέγχει πλήρως τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά και αποφασίζει πόσους, πότε και πού θα τους στείλει.

 

«Πάντα ωστόσο φροντίζει να μην ξεπερνάει τα όρια ώστε να μπορεί να υποστηρίξει ότι τηρεί την κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές «και να μην έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για αυτό το θέμα».

 

Οσον αφορά το …χρήμα. ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε – με τουίτερ – πως η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 18 Μαρτίου 2016 ενέκρινε το 2ο πακέτο βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τη Τουρκία.

 

Το ένα δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό της Κομισιόν ενώ τα υπόλοιπα 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τις χώρες μέλη.

 

Βάσει της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, κάθε παράτυπος πρόσφυγας που περνάει στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία πρέπει να επιστραφεί.

 

110.00 ευρώ πρόστιμο πλήρωσαν Τούρκοι για σκάφος αναψυχής μετά από 6 μήνες – Ειρωνικός ο τουρκικός τύπος

 

Η  απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση που είχε επιβληθεί στο υπό τουρκική σημαία  σκάφος αναψυχής »H-TEMEL» , κατόπιν διενεργηθέντα ελέγχου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αστυπάλαιας στην περιοχή λιμένα Σκάλας Αστυπάλαιας, την πλήρωσαν οι Τούρκοι «πολύ ακριβά» και συγκεκριμένα 110.000 ευρώ, ενώ ο τύπος της Τουρκίας «βοά» ειρωνικά βέβαια ότι πρόκειται για ελληνικά αντίποινα  .

 

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης στην οποία ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών βρισκόταν στην Ελληνική επικράτεια. Το ανωτέρω σκάφος είχε εκναυλωθεί σε δέκα πέντε (15) αλλοδαπούς και δύο (02) ημεδαπούς για τη χρονική περίοδο από 16-09-2017 έως και 30-09-2017, χωρίς τo σκάφος να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

 

Το τουρκικό σκάφος απέπλευσε σήμερα από την Κω που βρίσκονταν έξι μήνες αργότερα. Το γιοτ και το προσωπικό επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό το μεσημέρι σήμερα.

 

Το δικαστήριο στην Κω εξέδωσε την απόφαση και άφησε τον Τούρκο καπετάνιο ελεύθερο αφού κατέβαλε  πρόστιμο 110.000 ευρώ. ΤΟι διευθυντές της εταιρείας Aykut Uzunşimşek και Erhan Berber υποδέχθηκαν το πλοίο.

 

Η τουρκική εφημερίδα DHA αναφέρει για το θέμα ότι «η Ελληνική Αστυνομία, κινήθηκε με μη νόμιμες διαδικασίες που είχαν ως αποτέλεσμα  την επιβολή προστίμου 110.000 ευρώ, που είναι οι μεγαλύτερες κυρώσεις που επιβάλλονται στον τουρκικό σκάφος μέχρι στιγμής.

 

Αν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον καπετάνιο του σκάφους, ήταν μέσα στις νόμιμες διαδικασίες δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για το ότι το πλοίο ήταν δεμένο 6 μήνες σε ελληνικό νησί. Θεού θέλοντος, πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική κρίση θα  επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ένταση στο Αιγαίο θα σταματήσει και θα γίνει και πάλι  μια θάλασσα ειρήνης διότι όλα αυτά  δεν ωφελούν κανέναν», καταλήγει το άρθρο.

 

«Δεν κάνουμε παράνομες περιηγήσεις», ανέφεραν οι Τούρκοι , ενώ οι ελληνικές αρχές απαίτησαν να σηκώσουν εκτός την τουρκική σημαία και την ελληνική σημαία και αυτό το τελευταίο «πόνεσε» πολύ τους γείτονες.

 

Μέχρι εκεί είναι αυτή η Κυβέρνηση. Για κάνα προστιματάκι της πλάκας. Μέχρι τέλους του μήνα τα παλικάρια μας στους τουρκικές φυλακές. Και βλέπουμε…

 

Οταν αγνοείται η λέξη «αποτροπή» …

 

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

EKTAKTO: Τουρκικές «υποβρύχιες επιχειρήσεις» μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου – «Σκεπάζουν» με NAVTEX την περιοχή – Εκτός ελέγχου η Άγκυρα

Σάρκα και οστά παίρνουν οι απειλές της Τουρκίας. Με επίσημο τρόπο η Τουρκία επαναφέρει το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *