Αρχική / ΔΙΑΦΟΡΑ / Σαλάτα πανζανέλα με τσιαπάτα και ρόκα

Σαλάτα πανζανέλα με τσιαπάτα και ρόκα

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
340 γραμμάρια ψωμί τσιαπάτα, κομμένη σε κομμάτια 1 ½ εκ
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
280 γραμμάρια πανσέτα, κομμένη σε 2 λωρίδες
2 κρεμμυδάκια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φλιτζάνια ρόκα
½ φλιτζάνι καρύδια, ελαφρά ψημένα
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries

Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Ρίχνετε την τσιαπάτα σε ένα μεγάλο μπολ κομμένη σε μπουκιές 1 ½ εκ. ραντίστε με ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και το αραδιάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε την τσιαπάτα για 12 έως 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Τέλος μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε την πανσέτα κομμένο σε δυο λωρίδες. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να γίνει τραγανό για 20-22 λεπτά.

Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε την τσιαπάτα, την πανσέτα χοντροκομμένη και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Χτυπάμε το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Στο τέλος ραντίστε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

news.gr Για τα άρθρα που φιλοξενούνται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Για ποιους λόγους πρέπει να βάλουμε το ρόδι στη διατροφή μας;

«Το κατακόκκινο ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή», …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *