Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στα σύνορα Ρωσίας: Εντοπίστηκε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στρατηγικών πληροφοριών

Στα σύνορα Ρωσίας: Εντοπίστηκε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στρατηγικών πληροφοριών

Ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου εντόπισαν στις 12 Μαΐου, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, στα σύνορα της Ρωσίας, αμερικανικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου «RQ-4 Global Hawk».

Το δημοσίευμα επικαλείται τη ρωσική εφημερίδα Lenta.Ru, αναφέρει ότι το μη επανδρωμένο κινούνταν σε μεγάλο ύψος προς τα ρωσικά σύνορα.
Η πηγή δεν διευκρίνισε πόσο συχνά αμερικανικά κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάνουν τέτοιες πτήσεις, σημειώνοντας, απλά, ότι γίνονται ‘τακτικά’.

Οι αναφορές για την εμφάνιση μεγάλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου έχουν επανειλημμένα δημοσιευθεί τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα τέτοιες πτήσεις έχουν καταγραφεί τον Φεβρουάριο και του Μάρτιο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2016.

Το «RQ-4 Global Hawk» είναι μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, στρατηγικής αναγνώρισης με κινητήρα τζετ και έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία «Northrop Grumman». Τα χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ, επίσης το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της και η NASA.

Το μη επανδρωμένο έχει βάρος 14,6 τόνους και κοστίζει 133 εκατομμύρια δολάρια με τον εξοπλισμό του υπερβαίνει τα 220 εκατ. δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν 42 τέτοια αεροσκάφη. (blackseanews.net)

Ρωσία, ΗΠΑ,
echedoros-a.gr

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Αθ. Δρούγος: Απίστευτες αλβανικές αθλιότητες και παραχαράξεις γεωγραφίας σε 11 σχολικά βιβλία

Αναλυτικά η ανάρτησή του: AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ 11 ΒΙΒΛΙΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *