Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στους δικαιούχους του ΚΕΑ φέτος το κοινωνικό μέρισμα

Στους δικαιούχους του ΚΕΑ φέτος το κοινωνικό μέρισμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφάπαξ κοινωνικού μερίσματος και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους άφησε σήμερα αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας πως και φέτος ο κρατικός προυπολογισμός αναμένεται να εκτελεστεί με υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (ο οποίος είχε τεθεί στο 1,75% του ΑΕΠ).

Όπως διευκρίνσε ο ίδιος, το ποσό κατά το οποίο το τελικό πλεόνασμα του φετινού προυπολογισμού θα υπερβεί τον στόχο (1,75% του ΑΕΠ) θα διατεθεί κατά ένα μέρος του ως κοινωνικό μέρισμα, όπως συνέβη και πέρυσι.

 

Ωστόσο αυτήν την φορά, η όποια ενίσχυση τελικά αποφασιστεί, δεν θα κατευθυνθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά σε άλλες οικονομικά ασθενείς ομάδες.

Tο πιο πιθανό σενάριο θα είναι το φετινό μέρισμα να λάβουν υπό μορφή πρόσθετης εφάπαξ εισοδημαιτικής ενίσχυσης όσοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ, εφόσον πάντα πιαστεί ο κυβερνητικός στόχος.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ένα άλλο μέρος θα διατεθεί για την εξόφληση ληξοπρόθεσμων οφειλών του δημοσιου, καθώς και για την χρημαοτοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: 2.662 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις σε δήμους και παιδικούς σταθμούς

ΑΣΕΠ: Μέσω τεσσάρων πακέτων θα γίνουν 2.662 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις σε δήμους και παιδικούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *