Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συμβασιούχοι -Δ.Κοζάνης: Προσλήψεις 40 μονίμων -Παραμονή 33 συμβασιούχων -8 απολύσεις

Συμβασιούχοι -Δ.Κοζάνης: Προσλήψεις 40 μονίμων -Παραμονή 33 συμβασιούχων -8 απολύσεις

Σε περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συγκριτικά με τον αριθμό των αποχωρήσεων συμβασιούχων όταν διοριστούν οι πρώτοι (το αργότερο έως 31 Μαρτίου 2018), προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, δεν θα συναφθούν νέες συμβάσεις για 8 εργαζομένων που αυτή τη στιγμή απασχολούνται στην καθαριότητα των παιδικών σταθμών. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι δεν είναι θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι αυτές οι 8 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό.

«Ζητήσαμε επανειλημμένως», επισημαίνει ο Σύλλογος «να καλυφθούν και αυτοί οι 8 συνάδελφοι οι οποίοι δεν καλύπτονται από την τροπολογία Σκουρλέτη, παρόλο που αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ευθύνες της ΚΕΔΕ είναι πολύ μεγάλες και καταγεγραμμένες καθώς προσπαθούν να είναι “και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα”, δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις απόψεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά ταυτόχρονα προβαίνουν σε πράξεις που υπονομεύουν το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.

»Η θέση του Συλλόγου μας είναι μία, σταθερή και ταυτίζεται με την θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

»Αυτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έρχεται κατόπιν της νομοθετικής ρύθμισης, δεν είναι μια «χαριστική» απόφαση, δεν αποτελεί «παραχώρηση» του κράτους.

»Αποτελεί μια νίκη των εργαζομένων. Μια νίκη που ήρθε ύστερα από πολυήμερες καταλήψεις, απεργίες, πορείες, συναντήσεις στα υπουργεία και τεκμηριωμένες θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

»Μια νίκη που πρέπει να γίνει οδηγός για το άμεσο μέλλον. Μια απόδειξη ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

»Μόνο οι αγώνες μας , οι αγώνες των εργαζομένων, με συνέπεια, επιμονή και αλληλεγγύη μπορούν να κερδίσουν τα δίκαια μας. Με συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και εντεταλμένους κομματικούς καθοδηγητές παρά μόνο με θέληση, αγωνιστικότητα και συναδέλφωση.

»Αυτή η νίκη είναι νίκη όσων αγωνίστηκαν. Των ανθρώπων που συσπειρώθηκαν γύρω από το Σύλλογο, που κατεβήκαμε μαζί στους δρόμους, στις καταλήψεις, που απεργήσαμε αλλά ταυτόχρονα κρατήσαμε την πόλη σε αξιοπρεπές επίπεδο καθαριότητας.

»Είναι μια νίκη των συναδέλφων και που ο κλάδος τους έχει πληρώσει βαρύ φόρο σε εργατικά δυστυχήματα, προϊόν της εντατικοποίησης της εργασίας, της απουσίας εκπαίδευσης και των ελλιπών παροχών σε Μέσα Ατομικής Προστασίας

Συνάδελφοι και συμπολίτες,

»Οι εργαζόμενοι του Δήμου θα συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και την διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε, αποφασισμένοι νικάμε!!!!!!»

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή της β’ δόσης

Στα τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της β’ δόσης του νέου επιδόματος παιδιού, όπως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *