888 Συμβασιούχοι: Εξώδικο Κατρούγκαλου σε Μπέο για τις δηλώσεις εναντίον του | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συμβασιούχοι: Εξώδικο Κατρούγκαλου σε Μπέο για τις δηλώσεις εναντίον του

Συμβασιούχοι: Εξώδικο Κατρούγκαλου σε Μπέο για τις δηλώσεις εναντίον του

Δεν έμειναν αναπάντητες από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, οι πρόσφατες δηλώσεις -κατηγορίες του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου εναντίον του.

O αναπληρωτής Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος απάντησε με εξώδικο στις εις βάρος του δηλώσεις από τον Α. Μπέο, ο οποίος επιχείρησε να τα «μαζέψει» και δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν ήθελε να τον θίξει ως πρόσωπο. Ο Μπέος δήλωσε προχθές στο δημοτικό σύμβούλιο για το θέμα των συμβασιούχων ότι ο Γ. Κατρούγκαλος αν είχε ευσυνειδησία θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπει μέσα.

Συγκεκριμένα, ο Α. Μπέος δήλωσε ότι ο Γ. Γιώργος Κατρούγκαλος διοχετεύει πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους σε δικηγορικό γραφείο δικό του. Ότι κατευθύνει πρώην συμβασιούχους στις υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, για να μονιμοποιηθούν στις θέσεις από τις οποίες έφυγαν με τη λήξη των συμβάσεών τους.

«Μακάρι ως δήμος να είχαμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε. Δεν την έχουμε όμως. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν οκτάμηνες συμβάσεις και μόλις έληξαν απολύθηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι που έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν. Αλλά τι τραβούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που το τραβά όλη η Ελλάδα. Το Υπουργείο Εσωτερικών ψήφισε Νόμο και έδιωξε τους εργαζόμενους με τη λήξη των συμβάσεων. Ερχεται όμως ο Κατρούγκαλος -που αν είχε ευσυνειδησία θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπει μόνος του μέσα- και βρίσκει ένα παράθυρο στον Νόμο. Και λέει στους εργαζόμενους, πάτε σε αυτό το γραφείο -που είναι δικό του- για να πάρετε προσωρινή διαταγή και να κερδίσετε την υπόθεση. Ετσι είναι οι πολιτικοί απατεώνες», είπε από μικροφώνου στη συνεδρίαση ο Μπέος.

Το εξώδικο

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Γεωργίου Κατρούγκαλου του Στέλιου-Παναγιώτη, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κατοίκου Αθηνών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμός 1, Τ.Κ. 106 71

Προς

Τον Αχιλλέα Μπέο του Νικολάου, Δήμαρχο Βόλου, κάτοικο Βόλου, στην οδό Πλατεία Ρήγα Φεραίου, Τ.Κ. 38334, άλλως στην οδό Καποδιστρίου, αριθμός 2, Τ.Κ.38333

Tην 21.05.2018, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, προβήκατε στις παρακάτω απολύτως αναληθείς, συκοφαντικές και υβριστικές σε βάρος μου δηλώσεις, οι οποίες στη συνέχεια αναπαράχθηκαν στον τοπικό τύπο:

«Μακάρι ως δήμος να είχαμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε. Δεν την έχουμε όμως. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπέγραψαν οκτάμηνες συμβάσεις και μόλις έληξαν απολύθηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι που έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν. Αλλά τι τραβούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που το τραβά όλη η Ελλάδα. Το Υπουργείο Εσωτερικών ψήφισε Νόμο και έδιωξε τους εργαζόμενους με τη λήξη των συμβάσεων. Έρχεται όμως ο Κατρούγκαλος -που αν είχε ευσυνειδησία θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα της φυλακής και να μπει μόνος του μέσα- και βρίσκει ένα παράθυρο στον Νόμο. Και λέει στους εργαζόμενους, πάτε σε αυτό το γραφείο -που είναι δικό του- για να πάρετε προσωρινή διαταγή και να κερδίσετε την υπόθεση. Έτσι είναι οι πολιτικοί απατεώνες».

Οι ως άνω παντελώς ανυπόστατοι, ψευδείς και κατασκευασμένοι ισχυρισμοί, των οποίων την αναλήθεια προφανώς γνωρίζετε, πλήττουν ευθέως την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητά μου.

Για τους λόγους αυτούς και με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

εντός 48 ωρών α) να ανακαλέσετε τους ισχυρισμούς σας με δημόσια δήλωση σας, β) να ζητήσετε ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη για την παράνομη, κατά τα ανωτέρω, προσβολή της προσωπικότητας μου, γ) να γνωστοποιήσετε με πρόσφορο μέσο τη δημόσια δήλωσή σας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιδίως σε όσα δημοσίευσαν την ως άνω αναληθή δήλωσή σας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιδιώξω την πλήρη ικανοποίηση μου προσφεύγοντας ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Αχιλλέα Μπέο, Δήμαρχο Βόλου, ο οποίος κατοικεί στο Βόλο, στην οδό Πλατεία Ρήγα Φεραίου Τ.Κ. 38334, άλλως στην οδό Καποδιστρίου, αριθμός 2, Τ.Κ.38333, προκειμένου να λάβει γνώση και για να επέλθουν οι έννομες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στις εκθέσεις επιδόσεως που θα συντάξει.

Αθήνα, 22 Μαΐου 2018

Η πληρεξούσια δικηγόρος

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ-Δημόσιο: Η κατανομή 5.500 προσλήψεων σε δέκα υπουργεία-Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Προ των πυλών βρίσκεται η δημοσιοποίηση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους, οι οποίοι θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *