888 Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τους 8.171 στους δήμους | Kontasas
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τους 8.171 στους δήμους

Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τους 8.171 στους δήμους

Ξεμπλοκάρει την άλλη εβδομάδα ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους 8.171 θέσεις αορίστου χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα το ΑΣΕΠ πρόκειται να εκδώσει την σχετική προκήρυξη προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια διαδικαστικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην σύνταξη της προκήρυξης σχετικά με τις ειδικότητες που ζητά ο κάθε δήμος καθώς και τα έγγραφα που θα πρέπει να διαθέτουν για να τις διεκδικήσουν οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράστηκαν με αποτέλεσμα πλέον η όλη υπόθεση να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Κύκλοι από το ΑΣΕΠ επισημαίνουν ότι η όποια καθυστέρηση στην ουσία δεν πρόκειται να επιβαρύνει τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών καθώς μέσα στον Μάρτιο θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί η λίστα των προσωρινών επιτυχόντων του διαγωνισμού ώστε να πάνε στις εργασίες τους αντικαθιστώντας τους σημερινούς συμβασιούχους – παρατασιούχους.

 

Το μοναδικό πρόβλημα που θα υπάρξει θα είναι ο χρόνος ωρίμανσης της προκήρυξης καθώς από την στιγμή που θα εκδοθεί και θα τυπωθεί και στο σχετικό ΦΕΚ θα τρέχει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΑΣΕΠ θέλει το αργότερο καταληκτική ημερομηνία την 4η Φεβρουαρίου καθώς εκτιμά ότι οι αιτήσεις θα είναι πολύ περισσότερες από 100.000. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται χρόνος επεξεργασίας των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ ώστε να εκδώσει τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς προβλήματα και διάφορα άλλα …παρατράγουδα.

Με λίγα λόγια ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων θα περιοριστεί σε λίγες μέρες γεγονός που σημαίνει ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΑΣΕΠ θα κινδυνέψει, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν να «πέσει» από την καταιγίδα των αιτήσεων που θα δεχθεί.

Πάντως γι αυτό το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών έχει συζητήσει με το ΑΣΕΠ και έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να «αντέξει» η σχετική πλατφόρμα

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

ΚΕΕΛΠΝΟ: Παράταση αιτήσεων για τις 1.575 προσλήψεις (Ειδικότητες + Μοριοδότηση)

Παράταση έως τις 22 Οκτωβρίου δόθηκε για την προκήρυξη του  Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *