888 Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι 105 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Μοσούλη | Kontasas
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι 105 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Μοσούλη

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι 105 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Μοσούλη

Συγγενείς θρηνούν δίπλα σε σώματα Ιρακινών κατοίκων της δυτικής Μοσούλης που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση κατά της ISIS στις 17 Μαρτίου 2017 AFP / Getty

Μια αμερικανική στρατιωτική έρευνα αναγνώρισε την Πέμπτη ότι περισσότεροι από 100 άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ σε ένα κτίριο στην Ιρακινή πόλη Μοσούλη τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μπορεί να έχουν πεθάνει περίπου και 240 άνθρωποι στην επιδρομή.

Οι New York Times αποκάλεσαν τον απολογισμό των θανάτων από το χτύπημα έναν από τους υψηλότερους στην αμερικανική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το αμερικανικό χτύπημα στην περιοχή Al-Jadida ενεργοποίησε ακούσια εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο κτίριο από μαχητές του ISIS, προκαλώντας την κατάρρευση.

Πριν από αυτή την έρευνα, ο συνασπισμός δήλωσε ότι τουλάχιστον 352 πολίτες είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της εκστρατείας. Η εκτίμηση αυτή είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη που παρέχεται από εξωτερικές ομάδες.

Ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Matthew Isler δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοτώθηκαν 101 άμαχοι μέσα στο κτίριο, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στο γειτονικό κτίριο και 36 άμαχοι δεν είχαν ακόμη ληφθεί υπόψη.

offtherecord.net.gr

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Σε ιστορικό υψηλό οι δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν οι δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπως προκύπτει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *