Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας σε Ερντογάν: Απαραίτητος ο τερματισμός της έντασης

Τσίπρας σε Ερντογάν: Απαραίτητος ο τερματισμός της έντασης

Τη θετική ατζέντα στα ελληνοτουρκικά επανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η ατζέντα αυτή περιελάμβανε μια γκάμα θεμάτων από τα ελληνοτουρκικά θέματα:

– Οικονομία (τουρισμός, επενδύσεις, σιδηροδρομική Εγνατία, ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, δεύτερη διάβαση αυτοκίνητων στον Έβρο)

– Επανέναρξη διερευνητικών/δίαυλου μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας

– Προετοιμασία υψηλών επαφών και ενδεχόμενο G to G τον Οκτώβριο του 2017

– Διάλογος για Ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε η σημασία της απόφασης για την παρουσία του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 22 Μάη, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία αποκλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την προώθηση της θετικής ατζέντας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε πάντως και τις πάγιες θέσεις χώρας του. Συμφώνησε όμως στην ανάγκη αποφυγής εντάσεων την επόμενη περίοδο και στη σημασία δίαυλου μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε τονίζοντας τη στήριξή του στις συνομιλίες για το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι αυτές θα πρέπει να προστατευτούν προκειμένου να πετύχουν. Προσέθεσε ακόμα ότι για να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη Γενεύης πρέπει να υπάρξει ουσιαστική προετοιμασία για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Αυτοί που μας κυβερνούν είναι άπλυτοι – άξεστοι και αμόρφωτοι. Οι Ι5 απαλλαγμένοι από τον στρατό. Η Ελλάδα κινδυνεύει και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – 20 Μαρ 2018 – 10:08 Single Horizontal Adv Η κυβέρνηση των απαλλαγμένων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *