888 Φλαμπουράρης για απελάσεις Ρώσων: Είχαμε εξαντλήσει τα διπλωματικά περιθώρια | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φλαμπουράρης για απελάσεις Ρώσων: Είχαμε εξαντλήσει τα διπλωματικά περιθώρια

Φλαμπουράρης για απελάσεις Ρώσων: Είχαμε εξαντλήσει τα διπλωματικά περιθώρια

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Αναφερόμενος στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός τόνισε ότι «κινούμαστε πάντα βάσει των εθνικών μας συμφερόντων. Πριν προβούμε στις εν λόγω κινήσεις, είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια. Ωστόσο, συνεχίζουμε να έχουμε δίαυλο επικοινωνίας και συζητήσεων με τη Ρωσία».

Όσον αφορά την ασκούμενη εξωτερική πολιτική επεσήμανε πως αυτή ασκείται πάντα από τον Πρωθυπουργό σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Κοτζιά, ενώ ειδικότερα για τη συμφωνία των Πρεσπών επεσήμανε ότι αυτή θα περάσει από την Ελληνική Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους, ακόμη και χωρίς τη συνδρομή των ΑΝ.ΕΛ., αφού ούτως ή άλλως «υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν».

Τέλος, για τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια, ωστόσο «έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν και συνεχίζονται και στο μέλλον, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσουμε. ‘Εχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει, αλλά μέσω αναδιανομών των πλεονασμάτων οι άνθρωποι και οι γενιές που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια θα βρεθούν σε σαφώς καλύτερη θέση. Την καλύτερη δε διανομή των πλεονασμάτων, θα τη διαπραγματευτούμε κυρίως με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό σύστημα».

newsbeast.gr

Πηγή

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Ο Κώστας Καράμπελας νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ

Ο Κώστας Καράμπελας εκλέχθηκε γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, με την ολοκλήρωση των εργασιών …