Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΔΙΑΦΟΡΑ / Χορταστικό και νόστιμο πιάτο: Κοτόπουλο με φασολάκια

Χορταστικό και νόστιμο πιάτο: Κοτόπουλο με φασολάκια

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ
500 γραμμάρια φασολάκια μακριά καθαρισμένα και πλυμένα
250 γραμμάρια αρακά
2 καρότα κομμένα σε καρέ
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (προτιμήστε μπουτάκια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 8 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρη τη σκελίδα, τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 6 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.

Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού ταιριάζει απίστευτα!!

news.gr Για τα άρθρα που φιλοξενούνται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Survival Secret: Υποψήφιες προς αποχώρηση οι Ιρένε Τροστ και Μαρία Ματσούκα!

Δείτε τι συνέβη στο συμβούλιο! Υποψήφιες προς αποχώρηση τέθηκαν γι’ αυτή την εβδομάδα στο Survival …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *