Αρχική / ΔΙΑΦΟΡΑ / Ψάρι στο φούρνο με κρούστα τυριού

Ψάρι στο φούρνο με κρούστα τυριού

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φιλέτο ψαριού (παγκάσιους     ή γλώσσα ή μπακαλιάρο),
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 μέτριο πράσο     (μόνο το άσπρο)     κομμένο σε ροδέλες,
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες,
½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
1 κουταλάκι άνηθο αποξηραμένο,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
2 φλ. τυρί (τσένταρ ή ένταμ ή γκούντα) τριμμένο,
αλάτι, πιπέρι.

aaaa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το πράσο. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ακολούθως, πασπαλίζετε με τη σκόνη σκόρδου, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20Χ28 εκ. και βάζετε από πάνω το φιλέτο ψαριού. (Aν θα χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι αφήστε το να ξεπαγώσει εντελώς και μετά να το βάλετε για να μη βγάλει πολύ νερό). Περιχύνετε την κρέμα γάλακτος πάνω από το ψάρι και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Ακολούθως, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό.

ΤIP

Αν δεν βρείτε πράσο μην ανησυχείτε. Βάλτε στη συνταγή 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Ανέκδοτο: Ο Ελληνάρας…. μπογιατζής πάει στον Παράδεισο‌‌

Τρεις μπογιατζήδες – ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας- πέθαναν…..και πήγαν στον Παράδεισο. Ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *