Επικαιρότητα

Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων: Το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο και η επανεκκίνηση

Παρά τις δυσκολίες που βιώσαμε όλοι μας και το 2021 εξαιτίας της συνεχιζόμενης σοβαρής υγειονομικής κρίσης, υπήρξε ένα θετικό στοιχείο, που αφορά στην «επανεκκίνηση» του συστήματος μεταμοσχεύσεων της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, η ανέγερση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ) προχωράει με γοργούς ρυθμούς, ούτως ώστε το 2024, οι μεταμοσχεύσεις να αποκτήσουν ένα νέο σύγχρονο, ψηφιακό «σπίτι» που θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας σε μεταμοσχευμένους και προς μεταμόσχευση ασθενείς.

Η 1η Νοεμβρίου, έχει χαρακτηριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων. Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό ζήτημα της δωρεάς, ούτως ώστε αύριο- χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις- η μεταμόσχευση οργάνων, να είναι μια εφικτή θεραπεία για όποιον την έχει ανάγκη. Και είναι γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock