Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / 3 διαγωνισμοί για 2.350 προσλήψεις σε φορείς του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

3 διαγωνισμοί για 2.350 προσλήψεις σε φορείς του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μάϊου αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις νέοι διαγωνισμοί για μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε φορείς του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όπως τα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών, οι Υπηρεσίες Ασύλου και τα Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Αναλυτικά θα γίνουν 2.350 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ.

265 εποχικοί στα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών

Με 265 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υπηρεσίας και Υποδοχής Μεταναστών. Η προκήρυξη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ για έγκριση και σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση της αναμένεται πολύ σύντομα. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Υδραυλικών 12, Διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού 12, Διοικητικού – λογιστικού 140, Διοικητικού – οικονομικού 59, Ηλεκτρολόγων 11, Μηχανολόγων  – μηχανικών 12, Οδηγών 5 και Πληροφορικής 14.

203 μόνιμοι στις Υπηρεσίες Ασύλου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για την κάλυψη 203 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά διοικητικό προσωπικό πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί για την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα είναι δεκαήμερη και οι ενστάσεις θα υποβληθούν στο ΑΣΕΠ.

 1.882 στα Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων (hotspots)

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 1.882 θέσεις εποχικών στα Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο οποίο μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο άνεργοι υποψήφιοι. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων που έδωσε το υπουργείο στη δημοσιότητα θα προσληφθούν: ΔΕ Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό 227, ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων 63, ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 332, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 1, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1, ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 1, ΠΕ Διοικητικού  / Διοικητικού – Οικονομικού / Διοικητικών Γραμματέων   121, ΤΕ Διοικητικού  / Διοικητικού – Οικονομικού / Διοικητικών Γραμματέων 10, ΔΕ Διοικητικού  / Διοικητικού – Οικονομικού / Διοικητικών Γραμματέων 52, ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής 14, ΤΕ Logistics 34, ΔΕ Ηλεκτρολόγων 71, ΔΕ Υδραυλικών 71, ΠΕ Δάσκαλων 70, ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής 18, ΠΕ Νηπιαγωγών 41, ΠΕ Ψυχολόγων 72, ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών 97, ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτών 44, ΔΕ Νοσηλευτών 111, ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας 376, ΔΕ Oικοδόμων 22, ΔΕ Ψυκτικών 21, ΔΕ Οδηγών 9 και ΔΕ Κομμωτικής Τέχνης 3.  Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές  431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75),  ενώ όσοι είναι άνω των  25 ετών θα λαμβάνουν  495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ  (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή  νυχτερινής αμοιβής. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

πηγη

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Δημόσιο: Έως 13 Ιουλίου η αξιολόγηση -Έντυπο και διαδικασία (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη με την οποία καθορίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *