Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Astana – προς συζήτηση κείμενο Ρωσίας που προβλέπει  »safe zones » όπως και  »ζώνες αποκλιμάκωσης » στη Συρία.

Astana – προς συζήτηση κείμενο Ρωσίας που προβλέπει  »safe zones » όπως και  »ζώνες αποκλιμάκωσης » στη Συρία.


Πολυδιχοτόμηση, προοίμιο καντονοποίησης, ομοσπονδιοποίησης.Αποχώρησε η »αντιπολίτευση »

Oι »σύριοι αντάρτες » ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλουν τη συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις με το συριακό κράτος στα Astana, στο Kazakhstan, μέχρι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη χώρα τους .Οι συνομιλίες είχαν ξεκινήσει κάποιες ώρες νωρίτερα.

« Η αντιπροσωπεία των ανταρτών ανέστειλε τις συναντήσεις της λόγω των βίαιων αεροπορικών βομβαρδισμών που χτυπούν πολίτες.Η αναστολή θα διαρκέσει ως το τέλος των χτυπημάτων σε όλη τη Συρία « , ανέφρε μια πηγή από το εσωτερικό της αντιπροσωπείας των »ανταρτών », χωρίς να διευκρινίσει που διαδραματίζονται οι βομβαρδισμοί.

« Οι αντάρτες αναστέλουν τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις στ΄ Astana ώσπου να υπάρξει μια συνολική δέσμευση για το τέλος των βομβαρδισμών στη Συρία », πρόσθεσε άλλη πηγή που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

Αυτή η ανακοίνωση επέρχεται στην αρχή των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα Ρωσίας,Ιράν,Τουρκίας παρουσία του Staffan de Mistura του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινατι στην αντιπολίτευση κυβέρνηση και σύριοι »αντάρτες » άρχισαν να συζητούν ένα σχέδιο της Μόσχας για ζώνες « αποκλιμάκωσης » στη Συρία.

Αρχικά ο όρος ήταν ζώνες »μειωμένης έντασης » όπως πρωτοεμφανίστηκε στο sputnik.

To κείμενο καλεί στη δημιουργία « ζωνών αποκλιμάκωσης » στα εδάφη των τρομοκρατών στο Idleb (ΒΔ), στην κεντρική επαρχία της Homs, στο οχυρό των τρομοκρατών την Ghouta (προάστιο στ΄ανατολικά της Δαμασκού) και στο νότιο κομμάτι της χώρας.

Αυτές οι ζώνες έχουν για σκοπό « να τεθεί άμεσα τέλος στην βία » και να « διοχετευθούν οι προυποθέσεις για μια ασφαλή επιστροφή και ηθελημένη των προσφύγων ».

Σύμφωνα με το σχέδιο « ασφαλείς ζώνες » θα τεθούν γύρω από τις « ζώνες αποκλιμάκωσης » και θα δομηθούν σημεία ελέγχου και κέντρα επιτήρησης που θα συντονίζονται από συριακό στρατό και »αντάρτες ». Στρατιωτικές μονάδες ‘ »παρατηρητών » χωρών που δεν διευκρινίζονται θ΄αναπτυχθούν.

Το κείμενο αναφέρει ότι Τουρκία, Ρωσία,Ιράν θα είναι εγγυητές της συμφωνίας και δεσμεύονται να δημιουργήσουν « μια ομάδα κοινής εργασίας » σε 5 ημέρες στη συνέχεια της υπογραφής του κειμένου από τους πρωταγωνιστές. le figaro 3.5.17

Συμπέρασμα προχωράμε αν το κείμενο υιοθετηθεί από τους εμπλεκόμενους σε μια πολυδιχοτόμηση της Συρίας με πολλές νεκρές ζώνες και πράσινες γραμμές ,με παρουσία ξένων στρατευμάτων ως διαιτησία ,με νομιμοποίηση των τρομοκρατικών οργανώσεων (π.χ Ισλαμικού Στρατού) ως στρατεύματος.

Η παγίωση αυτών των περιφερειών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τουλάχιστον σε καντονοποίηση και ομοσπονδιοποίηση της χώρας.

Η θέση safe zones ήταν πάγια θέση της Τουρκίας και των ΗΠΑ που όμως έβρισκε την πεισματική άρνηση Ρωσίας,Συρίας.Τώρα επαναφέρεται μέσω Ρωσίας στ΄Άστανα.

Το συριακό πείραμα συνεχίζεται…..

Την ίδια στιγμή στο Σότσι συνάντηση Πούτιν Ερντογάν για συριακό και διακρατικές σχέσεις.Συζητούν και για την πιθανότητα πώλησης ρωσικών S400 στην Τουρκία σύμφωνα με το σύμβουλο του ρώσου προέδρου Yuri Ushakov.
Στις 10 Οκτώβρη υπήρξε ρωσοτουρκική συμφωνία για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream,που θα είναι υποθαλάσσιος στη Μαύρη θάλασσα και θα μεταφέρει αέριο ρωσικό σε Τουρκία και Ευρώπη .Πρόκειται ουσιαστικά για 2 αγωγούς που ο καθένας θα μεταφέρει ως και 15.750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο.RT

dimpenews.com

Loading...
loading...

Δείτε επίσης

Πλούσιο πρόγραμμα ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο

Με ένα γεμάτο πρόγραμμα οκτώ ιπποδρομιών θα υποδεχτεί ο Ιππόδρομος Αθηνών τους φιλίππους σήμερα, Παρασκευή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *