Άγιο Φως: Πώς θα φτάσει στην Ελλάδα


Λιτή θα είναι η υποδοχή του Αγίου Φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, υπό τις συνθήκες της πανδημίας, όμως σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος θα μοιραστεί στις μητροπόλεις όλης της χώρας με ειδικές πτήσεις.

Όπως εξηγούσαν στο CNN Greece αρμόδιες πηγές, κατά την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεν θα στηθεί το σκηνικό άλλων ετών με τα μικτά αγήματα και τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υπόλοιπες πρόνοιες της σχετικής εθιμοτυπίας. Σημείωναν ότι η απόδοση τιμών θα γίνει χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με την σεμνότητα που αρμόζει στην ειδική περίσταση λόγω της πανδημίας.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που θα μεταβεί, το πρωί του Μ.Σαββάτου, στα Ιεροσόλυμα και θα παραστεί στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Η ελληνική αποστολή, αναμένεται να είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες των ορθοδόξων χωρών που θα παραλάβει το Άγιο Φως.

Η άφιξη του VIP αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση