Άγρια κόντρα για την ελάχιστη βάση εισαγωγής – Τσίπρας προς Κεραμέως: «Έρχεστε ως άλλος Ηρώδης»


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της παιδείας μετά την ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας τη Νίκη Κεραμέως «Ηρώδη» που έρχεται να σφαγιάσει τα όνειρα χιλιάδων παιδιών.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στη Νίκη Κεραμέως προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας που ήταν παρούσα στην αίθουσα της ολομέλειας, πυροδοτώντας ένταση, κόντρες και αντεγκλήσεις κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

«Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες των κολεγίων, είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τα κυβερνητικά έδρανα», είπε απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε «εκ προμελέτης έγκλημα» τον αποκλεισμό -όπως είπε- 30.000 μαθητών από τα ΑΕΙ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε μάλιστα, την υπουργό Παιδείας «να πάρει πίσω το έκτρωμα» και να μην εφαρμόσει για φέτος την ελάχιστη βάση εισαγωγής. «Κάνετε τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από το 1837» είπε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση