Άγριος καυγάς στη Βουλή για το ΕΣΡ – Τι απαντά ο Κουτρουμάνος στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή του

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μετά την δήλωση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρουμάνου.

«Αν δεν βρω νομική βάση, δεν κάνω βήμα πίσω», ανέφερε ο ίδιος ο Αθανάσιος Κουτρομάνος που επελέγη το 2016 μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες από τα 4/5 της τότε Διάσκεψης των Προέδρων. «Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο που κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται, θα παραιτηθώ», είπε ο ίδιος μετά το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί λόγω αδράνειας και απροθυμίας -όπως είπαν- που επιδεικνύει αναφορικά με την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της πολυφωνίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Λόγω της επαγγελματικής παράδοσης και λόγω συνήθειας προσπαθώ να παρακολουθώ όποιον μου απευθύνει το λόγο εις βάθος για να τον κατανοήσω και προσπαθώ και το ίδιο έκανα και απόψε να βρω την νομική βάση των όσων ακούω. Αν δεν βρω νομική βάση δεν πρόκειται να κάνω μισό βήμα. Όποια έκκληση μου απευθύνθηκε για να κάνω θεάρεστες παρεμβάσεις υπέρ του πολιτικού συστήματος το ακούω με ενδιαφέρον αλλά σε εκκλήσεις να βγούμε πολιτικά μπροστά πρέπει να σας πω ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του ΕΣΡ. Η προτροπή που μου γίνεται είναι να χτυπήσω την πόρτα της πολιτικής που δεν μου επιτρέπεται» ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε: «Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο μου κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται βεβαίως και θα παραιτηθώ», είπε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση