Άκης Σκέρτσος: Πλησιάζει το τέλος της περιπέτειας – Μη χάσουμε τώρα το δρόμο μας

Το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να χάσουμε τον δρόμο μας» τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος της περιπέτειας του κορωνοϊού εκπέμπει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, φιλοτεχνώντας πάνω στον καμβά των δεδομένων τον οδικό χάρτη της εξόδου από την υγειονομική κρίση. Σε ανάρτηση του ο κ. Σκέρτος υπογραμμίζει ότι: «Το επόμενο δίμηνο έως τα μέσα της Άνοιξης είναι η τελευταία κρίσιμη περίοδος που απομένει να περάσουμε υπό το καθεστώς εναλλασσόμενων -αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου σε κάθε περιοχή- περιοριστικών μέτρων».

Ο αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, προσδιορίζοντας τις συντεταγμένες των προσεχών εβδομάδων αναφέρει ότι με την πρόοδο του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, θα χτιστεί έως το Πάσχα το πρώτο τείχος ανοσίας: «…και είναι πλέον ορατό το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας που έχει αδρανοποιήσει τις ζωές όλων μας», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος. Προσθέτει δε: «Έως τότε όμως είναι αναγκαίο να παρακολουθούμε και να ενημερωνόμαστε -ώστε να προφυλασσόμαστε- σε εβδομαδιαία βάση τα δεδομένα της πανδημίας στο Παρατηρητήριο Covid19 (https://covid19.gov.gr/paratiritirio-covid-19/)».

Συνοψίζοντας τα στοιχεία που οδήγησαν στην αυστηροποίηση των περιορισμών ο κ. Σκέρτσος, αναδεικνύει την αύξηση της τάξης του 32% στα καταγεγραμμένα κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσα από τα αυξημένα κατά 28%, διενεργούμενα τεστ: «Αντίστοιχη είναι η αύξηση στα ενεργά κρούσματα κατά 30%, και βεβαίως προκαλεί ανησυχία η μεταβολή του λόγου εισαγωγών προς εξιτήρια στο 1,65 και η επακόλουθη αύξηση των διασωληνωμενων ασθενών στις ΜΕΘ κατά 15%», αναφέρει ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση