Τρόπος Ζωής

Άλεκ Μπάλντουιν: Όταν ο γιος του Μπρους Λι πέθανε από άσφαιρα σε γύρισμα

Τραγικό θάνατο βρήκε η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, όταν το όπλο που χρησιμοποιούσαν στα γυρίσματα ταινίας εκπυρσοκρότησε. Το όπλο κρατούσε ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον, πέθανε με τον ίδιο τρόπο.

Το 1993 κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» ο γιος του Μπρους Λι, Μπράντον, έπεσε νεκρός ύστερα από πυροβολισμό με άσφαιρα. Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, ενώ στις 31 Μαρτίου είχαν ολοκληρωθεί και έμεναν μόνο τρεις μέρες για να ολοκληρωθούν κάποιες σκηνές του Μπράντον Λι.

Στην επίμαχη σκηνή ο Eric Draven, που υποδυόταν ο Μπράντον Λι, πυροβολείται από τον Funboy, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι, από απόσταση περίπου 4 μέτρων.

Σύμφωνα με το σενάριο ο Λι θα έπεφτε μπροστά «νεκρός», ωστόσο μετά τον πυροβολισμό έπεσε με την πλάτη. Ο σκηνοθέτης φώναξε «στοπ» και περίμενε τον Λι να σηκωθεί. Ο κασκαντέρ και ηθοποιός Τζεφ Ιμάντα κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Τότε, διαπίστωσε πως ο Λι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ανέπνεε δύσκολα. 

Ο Μπράντον Λι δεν σηκώθηκε ποτέ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ύστερα από χειρουργείο έξι ωρών άφησε την τελευταία του πνοή στη μία το μεσημέρι της 31ης Μαρτίου του 1993. 

Ήταν μόλις 28 ετών. Τραγική φιγούρα ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε. Παράτησε την υποκριτική για ένα χρόνο, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα θα δήλωνε πως «ποτέ δεν ξεπερνάς κάτι τέτοιο». Το 2016 πέθανε από καρκίνο του στομάχου.

Ο εισαγγελέας κατέληξε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά δεν κατάφερε να βρει καμία απόδειξη για ποινικό αδίκημα και έτσι δεν άσκησε δίωξη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη του συνεργείου δεν είχαν καθαρίσει καλά το όπλο, με αποτέλεσμα να μείνουν υπολείμματα της σκόνης που αντιδρά και σπρώχνει τα άσφαιρα, ενώ κάποια στιγμή είχε κολλήσει μέσα στο όπλο μια από τις ψεύτικες σφαίρες. Όταν, πλέον, χρησιμοποιήθηκε το όπλο η σκόνη που είχε μείνει έσπρωξε τη σφηνωμένη σφαίρα με αποτέλεσμα να υπάρξει κανονικός πυροβολισμός…

To άρθρο Άλεκ Μπάλντουιν: Όταν ο γιος του Μπρους Λι πέθανε από άσφαιρα σε γύρισμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock