Κόσμος

Άμεσα διάλογο με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ζητά η Ρωσία – «Η εναλλακτική είναι μια στρατιωτική απάντηση»

Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει η Ρωσία, μετά τη λίστα αιτημάτων που παρουσίασε το Κρεμλίνο που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- νομικά δεσμευτική εγγύηση ότι θα αποκλειστεί μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και την απομάκρυνση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων από τις χώρες που εντάχθηκαν στη Συμμαχία μετά το 1997.

Η Μόσχα, η οποία προκάλεσε φόβους στη Δύση με τη στρατιωτική ανάπτυξή της κοντά στην Ουκρανία, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο με προτάσεις σχετικές με την ασφάλεια, τις οποίες θέλει να διαπραγματευτεί και σ’ αυτές περιλαμβάνεται μια υπόσχεση ότι το ΝΑΤΟ θα παραιτηθεί από οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε πως μερικές από τις προτάσεις της Ρωσίας είναι προφανώς απαράδεκτες, αλλά πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα με πιο συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με το σχήμα που μπορεί να έχουν οποιεσδήποτε συνομιλίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock