ΕνημέρωσηΠολιτική

Κεραμέως: Υποχρέωση της πολιτείας η πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση

«Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση» ανέφερε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως παρουσιάζοντας την τροπολογία που προβλέπει ποινικές κυρώσεις για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας που δέχθηκε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης ανέφερε πως η υπουργική ρύθμιση αφορά περιπτώσεις γονέων, κηδεμόνων που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία επειδή ενδεχομένως δεν θέλουν να τους φορούν μάσκες και να κάνουν self test.

«Προστατεύουμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση», είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. «Ακόμη κι αν αφορά ένα παιδί, είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση, για αυτό προβλέπονται επιπλέον ποινικές ευθύνες για γονείς που κρατούν τα παιδιά μακριά από τα σχολεία», είπε και θύμισε ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για το νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock