Άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων, με ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία – Πώς θα περιοριστεί ο κίνδυνος


Αγωνία επικρατεί ανάμεσα σε επιστήμονες, κυβέρνηση και κοινωνία για το άνοιγμα δραστηριοτήτων, με “φόντο” την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού και τη μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία. “Αχτίδα” αισιοδοξίας, η μείωση της πίεσης στις εφημερίες στην Αττική, η έλευση των self tests που δίνουν νέα προοπτική στην επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά και η αύξηση των εμβολιασμών μέσα στον Απρίλιο.

Μία ακόμη περίοδο με μεγάλες αντιφάσεις και διλήμματα διέρχεται η πατρίδα μας, μέσα στον ένα χρόνο της πανδημίας του κορονοϊού. Την κρίσιμη αυτή εβδομάδα, οι επιστήμονες της Επιτροπής των ειδικών, θα κληθούν σε αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις από την Τετάρτη και μετά, να αποφασίσουν εάν θα δώσουν “πράσινο φως” για το ελεγχόμενο άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, όπως επισημαίνει στο iatropedia.gr η Ελένη Γιαμαρέλλου, ομότιμη Καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

To άρθρο Άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων, με ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία – Πώς θα περιοριστεί ο κίνδυνος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link

realhosting
loading...

Απάντηση