Επικαιρότητα

Άρειος Πάγος: Αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της «απιστίας» και του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» στην υπόθεση των «επισφαλών δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρίας Κοκκινάκης «στέλνει» την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί εάν θα αναιρέσει την απόφαση για το σκέλος που αφορά την απιστία ως βασικό αδίκημα και κατ’ επέκταση και το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Ο κ. Κοκκινάκης προχώρησε στην ενέργεια αυτή καθώς δέχθηκε ότι ήταν εμπρόθεσμη και συνεπώς νομότυπη, η κατάθεση από την πολιτική αγωγή της δήλωσης που απαιτεί ο (τότε) νέος Ποινικός Κώδικας για τους φερομένους ως παθόντες, ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock