Άρμιν Λάσετ ή Μάρκους Ζέντερ; Εβδομάδα αποφάσεων για τον υποψήφιο καγκελάριο του CDU/CSU


Εντός της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για τον υποψήφιο καγκελάριο, ο οποίος θα οδηγήσει την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, συμφώνησαν οι δύο υποψήφιοι, Άρμιν Λάσετ (CDU) και Μάρκους Ζέντερ (CSU).

«Είμαι εντυπωσιασμένος και συγκινημένος. Δεν είναι κακό να έχουν τον λόγο οι βουλευτές. Ήταν μια συναρπαστική, καλή συζήτηση. Νομίζω ότι θα πρέπει τώρα να δούμε πώς θα επιδράσει και να αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ μετά το τέλος της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες. Σύμφωνα με τις διαρροές στα ΜΜΕ, οι περισσότεροι βουλευτές από αυτούς που έλαβαν τον λόγο, τάχθηκαν υπέρ της δικής του υποψηφιότητας.

«Τώρα πρέπει να καταλαγιάσει στον καθένα το αποτέλεσμα της συζήτησης. Ο ‘Αρμιν κι εγώ συμφωνήσαμε ότι αυτή την εβδομάδα θα συζητήσουμε οριστικά πώς θα συνεχίσουμε (…) Τώρα πρέπει να διαπραγματευτούμε και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Μόνο μαζί μπορεί να λειτουργήσει και θα κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να καταλήξουμε σε καλή λύση (…) Είμαστε και οι δύο πεπεισμένοι ότι στο τέλος θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα δημιουργεί ενότητα και ταυτόχρονα θα προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για τις εκλογές», πρόσθεσε ο κ. Ζέντερ και επισήμανε ότι ήταν τελικά σωστό οι δύο υποψήφιοι να παρουσιαστούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ήταν σωστό και το ότι δεν διεξήχθη ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών, αλλά σχηματίστηκε μια ενδεικτική εικόνα της κατάστασης.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση