Άρση πατέντας εμβολίων: «Όχι» από την ευρωπαΐκή φαρμακοβιομηχανία και τον ΣΦΕΕ


Απάντηση στο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της COVID-19, στέλνουν μία ημέρα μετά, τόσο η EFPIA- η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Εταιρειών– όσο και ο ΣΦΕΕ- ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

«Η λύση δεν είναι η άρση της πατέντας, αλλά η αύξηση των συνεργασιών, η εξεύρεση πρώτων υλών και η εξασφάλιση της ποιότητας των εμβολίων», τονίζουν τα δύο κορυφαία θεσμικά όργανα της φαρμακοβιομηχανίας. Επιπλέον, η επικεφαλής της EFPIA, αναφέρει και έναν μεγάλο κίνδυνο που ενδεχομένως θα προκύψει μέσα από την παραίτηση της άρσης της πατέντας: «Η κίνηση αυτή, ανοίγει την πόρτα σε πλαστά εμβόλια να εισέλθουν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα» σημειώνει με έμφαση.

Αν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου η άρση των πατεντών, θα καταργήσει οποιοδήποτε κίνητρο για τις εταιρείες να συνεχίσουν την έρευνα σε θεραπείες και εμβόλια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, τονίζει η επικεφαλής της EFPIA.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση