Κόσμος

Ρωσία: Ενισχύει την αντιαεροπορική της άμυνα κοντά στη Φινλανδία

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας αφού απέκτησε νέες εμπειρίες στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ θα ενισχύσει επίσης την αντιαεροπορική της άμυνα ως απάντηση στην ένταξη της Φινλανδίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα Μ. Δευτέρα (10/04) διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», οι συγκρούσεις έχουν εξελιχθεί σε έναν πόλεμο πυροβολικού με εκτεταμένη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και πυραύλων, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντιαεροπορικές άμυνες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Ερυθρός Αστέρας, ο αντιστράτηγος Αντρέι Ντέμιν, αναπληρωτής επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων, δήλωσε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας έχουν αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων λόγω των ουκρανικών πληγμάτων.

Η Ρωσία, δήλωσε ο ίδιος, έχει προσθέσει πάνω από 50 κινητούς σταθμούς ραντάρ και ένα αεροσκάφος A-50 έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου περιπολεί σε 24ωρη βάση ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυραυλικές και οι αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία.

Σε ουκρανικές περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο έχουν συσταθεί μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία βασικών εγκαταστάσεων, δήλωσε ο Ντέμιν, ενώ η Ρωσία έχει ενισχύσει την παραγωγή του συστήματος RLK-MC κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

«Αναμφισβήτητα σχεδιάζονται και θα εφαρμοστούν» μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Ντέμιν στην εφημερίδα που εκδίδει το υπουργείο Άμυνας. «Ο σκοπός των επερχόμενων αλλαγών είναι η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Ντέμιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει επίσης τις άμυνες της μετά την ένταξη της Φινλανδίας, που έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία, στο ΝΑΤΟ.

«Σε αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας ασχολούνται με ζητήματα προστασίας των κρατικών συνόρων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας σύμφωνα με το αυξημένο επίπεδο απειλής», δήλωσε ο Ντέμιν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock