Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Έγγραφα παρέδωσε ο γαμπρός του Τραμπ για τις σχέσεις του με τη Ρωσία στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ

Έγγραφα παρέδωσε ο γαμπρός του Τραμπ για τις σχέσεις του με τη Ρωσία στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, παρέδωσε έγγραφα κατά τις τελευταίες εβδομάδες στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε καθώς η έρευνα του Μιούλερ διερευνά και την διάσταση του ρόλου που είχε ο Κούσνερ στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ μεταδίδει το CNN.

Τα μέλη της ομάδας ερευνών του ειδικού ανακριτή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τις κινήσεις του Κούσνερ, στο γενικότερο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά και για το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Οι ερωτήσεις των συνεργατών του ειδικού ανακριτή σχετικά με τον Κούσνερ, σηματοδοτούν επίσης, την κατεύθυνση της έρευνας που διεξάγεται προς τον στενό πυρήνα των ανθρώπων του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αυτή έχει επεκταθεί πέραν των εκλογών του 2016 εξετάζοντας και τις ενέργειες υψηλόβαθμων στελεχών του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί πως ο συμβουλευτικός ρόλος του Κούσνερ προς τον πρόεδρο, συνδέεται με την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και την πιθανή παρεμπόδιση του έργου της αμερικανικής δικαιοσύνης.
Ο Κούσνερ από την πλευρά του, παρέδωσε εθελοντικά έγγραφα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, την μεταβατική περίοδο, αλλά και τις οποιεσδήποτε επαφές που είχε με την Ρωσία, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων. Τα έγγραφα αυτά, είναι παρόμοια με εκείνα που παρέδωσε ο Κούσνερ κατά την ακρόασή του στο Κογκρέσο.

Δύο ξεχωριστές πηγές επιβεβαίωσαν στο CNN την πληροφορία ότι τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Μιούλερ κάνουν ερωτήσεις σε άλλους μάρτυρες σχετικά με το ρόλο που είχε ο Κούσνερ στην αποπομπή του του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Ερωτήσεις γίνονται επίσης, για το πως εκδόθηκε ανακοίνωση στο όνομα του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ σχετικά με την συνάντηση στον Πύργο του Τραμπ τον Ιούνιο του 2016, με την Ρωσίδα δικηγόρο, αλλά και για τις συνθήκες αποχώρησης άλλων στελεχών από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μία πηγή. Ο Κούσνερ συμμετείχε στην παραπάνω συνάντηση μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων, κάποιοι από τους οποίους φέρονται να έχουν δεσμούς με το Κρεμλίνο. Η συνάντηση αυτή κανονίστηκε αφού ο Τραμπ Τζουνιορ είχε ενημερωθεί για την πρόθεση της ρωσικής κυβέρνησης να διαθέσει επιβλαβείς πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να ωφεληθεί η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Στην συνάντηση αυτή, συμμετείχε ο Πολ Μάναφορτ πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι ερωτήσεις των συνεργατών του Μιούλερ δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς ο Κούσνερ θα βρίσκεται μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών που θέλουν ν’ ανακρίνουν. Δικηγόρος του Κούσνερ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, όπως επίσης, ο Λευκός Οίκος, αλλά και ο εκπρόσωπος του Μιούλερ, Πίτερ Καρ.

Ο ειδικός ανακριτής θα προσπαθήσει να διευκρινίσει εάν και σε ποιο βαθμό ο Κούσνερ επηρέασε την απόφαση του προέδρου Τραμπ για την αποπομπή του Κόμεϊ. Πηγές του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι η απόλυση του Κόμεϊ ήταν προσωπική απόφαση του Τραμπ, αφού παρακολούθησε την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI στις 3 Μαΐου. Εκτιμάται ότι ο Κούσνερ, αλλά κι άλλοι σύμβουλοι γύρω από τον Λευκό Οίκο θα υποστηρίξουν ότι είδαν θετικά την απόφαση του προέδρου ή τουλάχιστον δεν είχαν αντιρρήσεις γι’ αυτήν.

Από την άλλη μεριά, πολλαπλές πηγές δηλώνουν ότι ο Κούσνερ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην λήψη της απόφασης από τον Τραμπ, καθώς εκτιμούσε ότι η αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI θα τον ωφελούσε πολιτικά. Μερικοί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Λευκό Οίκο εκτιμούν ότι η στάση του Κούσνερ ήταν αυτή, ενός νέου υψηλόβαθμου συμβούλου που ήθελε ν’ απαλλάξει το προεδρικό περιβάλλον από έναν εχθρό του Τραμπ χωρίς ν’ αντιλαμβάνεται τις συνέπειες ή ήταν η στάση ενός γαμπρού, που ήθελε να ευχαριστήσει τον πεθερό του, που είναι ταυτόχρονα και το αφεντικό του.

Οι επικριτές του Κούνσερ υποστηρίζουν ότι δρομολόγησε την αποπομπή του Κόμεϊ, επειδή δεν ήθελε την πραγματοποίηση ελέγχου από το FBI για τα οικονομικά του κι έτσι δρομολογώντας μία τέτοια εξέλιξη, θα καθυστερούσε την διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας.

Οι κινήσεις αυτές του Μιούλερ ακολουθούν την απαγγελία κατηγοριών στις αρχές της εβδομάδας κατά του Πολ Μάναφορτ, και του Ρικ Γκέιτς, που δήλωσαν ότι είναι αθώοι. Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για διεθνή θέματα παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδορκία έναντι του FBI, σχετικά με επαφές του με ανθρώπους που συνδέονταν με την ρωσική κυβέρνηση.

Πριν από την έναρξη της έρευνας του Μιούλερ, το FBI είχε αρχίσει την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το ρόλο που είχε ο Κούσνερ τόσο στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και στην μεταβατική ομάδα πριν την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον σημερινό πρόεδρο. Η συνάντηση στον Πύργο του Τραμπ, οι συναντήσεις με τον (τότε) πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, αλλά και με Ρώσο τραπεζίτη οδήγησαν στην αλλαγή των στοιχείων στα ειδικά έντυπα για την διαβάθμιση ασφάλειας του Κούσνερ.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος εντοπίζονται στα στοιχεία ανάλυσης της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, στις σχέσεις μεταξύ του Κούσνερ και του Μάιλ Φλιν πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και στην φύση των επαφών που είχε ο Κούσνερ με τους Ρώσους, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των ερευνών.

Η έρευνα του ειδικού ανακριτή φαίνεται ότι διεξάγεται ταχύτατα τόσο ως προς τον χρόνο, όσο και ως προς την έκταση των διαστάσεων και ζητημάτων που διερευνώνται προκαλώντας προβληματισμό στις επιτροπές του Κογκρέσου που διεξάγουν παράλληλες έρευνες, με στόχο την ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης, σχετικά με την εμπλοκή ή μη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο Μιούλερ έχει την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας του FBI μετά την απομάκρυνση του Κόμεϊ, ενώ έρευνες διεξάγονται από την Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας, την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Ο ειδικός ανακριτής είχε ζητήσει από τις τρεις επιτροπές μέσα στο καλοκαίρι, την διεξαγωγή δημόσιων ακροάσεων όταν εξετάζουν μάρτυρες για την υπόθεση της Ρωσίας, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα του, αλλά και να επισπευστούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της. Μετά τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας με την απαγγελία κατηγοριών κατά πρώην στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, τα μέλη των επιτροπών του Κογκρέσου εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τη νομικά μη δυνατή κατάθεση βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F-16 ”Ζευς” για την 28η Οκτωβρίου (βίντεο)

«Χρόνια πολλά Ελλάδα» Συγκινητικό μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη