888 Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit! Τελεσίγραφο των Βρυξελλών στο Λονδίνο! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit! Τελεσίγραφο των Βρυξελλών στο Λονδίνο!

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit! Τελεσίγραφο των Βρυξελλών στο Λονδίνο!

Οι Βρυξέλλες δεν διαπραγματεύονται τη συμφωνία αποχώρησης διαμηνύει ο Ντόναλντ Τουσκ στη Βρετανία, ανακοινώνοντας έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit!

“Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη (σ.σ. 13.12.2018)”, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

“Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ. το λεγόμενο “δίχτυ ασφαλείας” για τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία) αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά”, πρόσθεσε.

“Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία”, τόνισε.

I have decided to call #EUCO on #Brexit (Art. 50) on Thursday. We will not renegotiate the deal, including the backstop, but we are ready to discuss how to facilitate UK ratification. As time is running out, we will also discuss our preparedness for a no-deal scenario.

— Donald Tusk (@eucopresident) 10 Δεκεμβρίου 2018

Για γέλια και για… κλάματα
Νωρίτερα τη Δευτέρα (10.12.2018) και εν μέσω γιουχαϊσμάτων και ειρωνικών γέλιων, η Τερέζα Μέι ανακοίνωνε στο βρετανικό κοινοβούλιο την αναβολή της αυριανής ψηφοφορίας για το Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνήθηκε να δώσει νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει μέχρι τον Ιανουάριο.

Να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, πως η καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία είναι η 21η Ιανουαρίου 2019. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 21 Ιανουαρίου, η βρετανική κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει εντός πέντε ημερών τι σχεδιάζει να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Πράξη (Αποχώρησης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2018.

“Είναι σαφές ότι αν και υπάρχει ευρεία στήριξη για πολλά από τα σημεία – κλειδιά της συμφωνίας, στο θέμα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας επικρατεί εκτενής και βαθιά ανησυχία” είπε η Τερέζα Μέι.

“Επομένως, θα αναβάλουμε την ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για αύριο προκειμένου να μην διχάσουμε το κοινοβούλιο αυτή τη χρονική στιγμή”.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει περαιτέρω διαβεβαιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διευθέτηση του θέματος των ιρλανδικών συνόρων.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ο ροκ σταρ Νιλ Γιανγκ στηρίζει Μπέρνι Σάντερς

Ο διάσημος τραγουδοποιός της ροκ και άρτι πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης Νιλ Γιανγκ προέτρεψε σήμερα υπέρ …