888 «Ένας Κόσμος»,η – χωρίς σενάριο – ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ActionAid | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Ένας Κόσμος»,η – χωρίς σενάριο – ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ActionAid

«Ένας Κόσμος»,η – χωρίς σενάριο – ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ActionAid

Oι ιστορίες αλλαγής που «ξεδιπλώνονται» στο ντοκιμαντέρ είναι το αποτέλεσμα της σταθερής υποστήριξης χιλιάδων Αναδόχων της ActionAid σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος συνάντησε στην Μπολγκατάνγκα της Γκάνας το δικό του Ανάδοχο παιδί. Η επτάχρονη Σάρα περίμενε με ανυπομονησία τον σκηνοθέτη και αποτέλεσε για εκείνον το πρώτο ζωντανό παράδειγμα του πώς χάρη στην Αναδοχή Παιδιού δίνεται η δυνατότητα σε ολόκληρες κοινότητες να μεταμορφωθούν.

«Ένας Κόσμος»,η – χωρίς σενάριο – ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ActionAid

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την Γκάνα, όπου το 70% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το ταξίδι συνεχίστηκε στο Κατμαντού και τις περιθωριοποιημένες κοινότητες του δυτικού Νεπάλ για να ολοκληρωθεί στο Επίκεντρο, κέντρο στήριξης της ActionAid στον Κολωνό. Και στις τρεις χώρες, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γνώρισε ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες, κατάφεραν τελικά να σταθούν στα πόδια τους και να αλλάξουν τη ζωή τους.

Στο ντοκιμαντέρ «Ένας Κόσμος», o σκηνοθέτης κατάφερε να αποτυπώσει πολύ διαφορετικές  πραγματικότητες, όπου η φτώχεια μπορεί να μην έχει το ίδιο πρόσωπο, αλλά ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν εκείνοι που δεν μπορούν να προσφέρουν τα βασικά στις οικογένειές τους, είναι ο ίδιος παντού.

Μέσα από την άψογη συνεργασία που ξεκίνησε με την πρόσκληση της ActionAid γι’ αυτό το οδοιπορικό, δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με αφανείς ήρωες τους Αναδόχους της ActionAid,  το οποίο καταφέρνει να αποτυπώσει τη φιλοσοφία της οργάνωσης. Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι για να ζήσουν οι άνθρωποι μια ζωή με αξιοπρέπεια χρειάζεται να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και είναι αυτό ακριβώς που κάνει η ActionAid μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής 20 χρόνια τώρα, σε όλες τις χώρες δράσης της στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

«Ένας Κόσμος»,η – χωρίς σενάριο – ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ActionAid

Η διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της ActionAid, Σαλώμη Πνευματικού αναφέρει «εκ μέρους της ActionAid θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Χριστόφορο που αφιέρωσε 3 βδομάδες για να βιώσει τα αποτελέσματα που φέρνει η Αναδοχή στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.  Νιώθουμε τεράστια ευγνωμοσύνη που μέσα από την ταινία του με αληθινούς ήρωες, περιγράφει πως “ένας κόσμος” αλλάζει μόνο αν ο κάθε ένας από εμάς αποφασίσει να κάνει κάτι για αυτό, όπως έκανε και ο ίδιος.  Γιατί σίγουρα ο “Ένας κόσμος“  του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Ο «Ένας Κόσμος» έρχεται στις οθόνες μας στις 31 Μαρτίου στον Alpha στις 20:00.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Ο Εβραίος Χ. Ροζεντσάϊν – Ροζάκης του ΕΛΙΑΜΕΠ- εχθές στην εκπομπή του Σαχίνη για το Καστελλόριζο. «Δεν ανήκει στη συστάδα νησιών, δεν αποτελεί συνέχεια των ελληνικών νησιών, είναι απομακρυσμένο, είναι σε απόσταση, δεν έχει επήρεια». KEIMENO & BINTEO

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο  Εβραίος Χ. …