888 Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη» | Kontasas
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη»

Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη»

Σφοδρή κριτική από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δέχθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη».

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης ενημέρωσε τα μέλη της για το νομοσχέδιο των 324 σελίδων με τα 237 άρθρα, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση του.

«Το νομοσχέδιο αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνικά παιχνίδια εξουσίας και κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Απέρριψε την άποψη του κ. Πουλάκη ότι «πρώτος στόχος το νομοσχεδίου είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν μας σεβάστηκαν πουθενά», υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι δεν είναι η απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής αλλά η δόλια, σκοτεινή και ύποπτη αναλογική της δεύτερης Κυριακής.

«Είμαστε θυμωμένοι», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης και έκανε γνωστό ότι εντός της ημέρας θα κατατεθούν ψηφίσματα κατά του «Κλεισθένη» από τις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, που σε ποσοστό 91% είναι κατά του νομοσχεδίου και ζητούν την απόσυρσή του.

Είπε ότι στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι ανάλογο και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει από ποια χώρα ξεσήκωσε η κυβέρνηση αυτό το σχέδιο.

πηγη

 

Δείτε επίσης

Χιούμορ και χαμόγελα στην κοπή πίτας στο υπουργείο Εξωτερικών

Στην «κοινή προσπάθεια να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *