Έντονη Ελληνική Παρουσία στο Virtual Συνέδριο Beyond Tomorrow που Διοργανώθηκε από τη SAS

Η SAS, ο ηγέτης στον κλάδο των analytics και της τεχνητής νοημοσύνης, συγκέντρωσε περισσότερους από 3.500 ειδικούς, οραματιστές και στελέχη από 3 διαφορετικές ηπείρους στο virtual event Beyond Tomorrow, που συζήτησαν γύρω από το μέλλον του επιχειρηματικού κλάδου. Το τριήμερο event ήταν γεμάτο συζητήσεις, sessions και workshops που στόχο είχαν να βοηθήσουν χιλιάδες οργανισμούς σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία να επαναπροσδιορίσουν τις δυνατότητες των analytics, της τεχνητής νοημοσύνης, του data science και της data-driven προσέγγισης για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων.

Η πανδημία άλλαξε τόσο τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά, όσο και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. Τα περιοριστικά μέτρα μας υποχρέωσαν όλους να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και ως αποτέλεσμα αυτού ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνθηκε ραγδαία. Μακροπρόθεσμες στρατηγικές ετών άλλαξαν σε στρατηγικές του ενός μήνα ή ακόμη και της μίας εβδομάδας. Πλέον, οι πάροχοι υγειονομικών υπηρεσιών έχουν στραφεί προς την τηλε-υγεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες προς την self-service εκτίμηση αποζημιώσεων, οι εταιρείες λιανεμπορίου προς τις ανέπαφες συναλλαγές και delivery και οι τράπεζες προς τις mobile εφαρμογές και το Internet banking. Η ψηφιοποίηση κυριαρχεί, ενώ τα δεδομένα, τα analytics και η τεχνητή νοημοσύνη παίζουν καθοριστικό ρόλο για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.

Το συνέδριο κάλυψε πολλά θέματα στη διάρκεια των τριών ημερών του. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην επιστήμη των Data, με έμφαση στα εργαλεία των analytics και της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τις τεχνικές πτυχές του data science για μία επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο των analytics. Η ημέρα άρχισε με τον φουτουριστή και trendwatcher Richard van Hooijdonk, ο οποίος επισήμανε δυο ανάγκες που εντάθηκαν λόγω της πανδημίας και οδήγησαν σε αυτή τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη. Πρώτη, είναι η ανάγκη για αυτονομία, η οποία οδήγησε χώρες ακόμη και πόλεις να δημιουργήσουν δικά τους οικοσυστήματα που θα τους επέτρεπαν να είναι αυτάρκεις. Η δεύτερη ανάγκη αφορά τον περιορισμό της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων σε όλο το φάσμα της αλυσίδας επικοινωνίας και σε αυτό, καταλυτικός ήταν ο ρόλος των μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση